Ministrul de Interne, Catalin Predoiu, da asigurari ca „nu exista riscul unui flux masiv de migranti ilegali” in Romania

politica

Catalin Predoiu, flux, imigranti ilegali, Romania, nu exista risc

Ministrul de Interne, Catalin Predoiu, a afirmat ca, de la inceputul acestui an, s-au inregistrat 3.200 de tentative de trecere ilegala a frontierei romanesti, ceea ce demonstreaza ”ca nu exista un risc de flux masiv de migranti ilegali”.

Catalin Pedoiu a fost intrebat cum evalueaza situatia actuala a migratiei ilegale la frontierele Romaniei si a declarat: ”De la inceputul acestui an, pana in prezent, in Romania am inregistrat aproximativ 3.200 de tentative de trecere ilegala a frontierei romanesti. Deci, repet, 3.200. Si acest lucru dovedeste ca nu exista un risc de flux masiv de migranti ilegali in aceasta zona. Vorbesc despre Romania, dar am inteles ca aceeasi situatie este si in Bulgaria”.

Cu toate acestea spune ministrul se iau masuri saptamanal pentru a combate migratia ilegala. „Cooperam in regiunea noastra cu Bulgaria, Ungaria, Austria, Serbia, cu toti vecinii nostri in general, la frontiera de est cu Republica Moldova si Ucraina. Deci, ne pregatim in fiecare zi (…) este o modalitate de a demonstra ca suntem gata sa ne alaturam cu toate frontierele in zona Schengen. Cu Romania si Bulgaria in zona Schengen, zona Schengen va fi mai puternica, frontierele europene vor fi mai sigure si proiectul european va fi mai coeziv si solid si garantat pentru cetatenii sai, totul pentru beneficiile Tratatului si drepturile conferite de tratate”, a mai declarat ministrul de Interne, citat de G4Media.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: