Categories: news

Ministrul de Interne, detalii despre prinderea lui Sebastian Ghita: Fugarul se alege cu inca un dosar penal

Sebastian Ghita este in custodia autoritatilor sarbe. In cursul noptii de joi spre vineri, el a fost legitimat de politia sarba. Era insotit de fratele lui, care avea documente reale, in timp ce Sebastian Ghita a prezentat documente false, a precizat la Digi24 ministrul de interne, Carmen Dan.

„N-am urmarit foarte atenta stirile. Am inteles ca este o stire in care se precizeaza ca a fost prins acum doua saptamani. As vrea sa infirm aceasta stire. A fost localizat azi noapte in Belgrad si acum se afla in sediul politiei de la Belgrad.

Procedurile pe teritoriul altui stat apartine statului respectiv. Din acest moment, statul are propriile proceduri. Acolo se va intocmi un dosar penal, avand in vedere ca s-a legitimat cu acte false, acte de Slovenia. Urmeaza procedura de extradare, care se deruleaza prin Ministerul Justitiei. In mod clar, politistii au colaborat si cu autoritati in plan intern, dar si cu autoritatile straine. Pot sa va confirm ca a fost legitimat in cursul noptii de catre politistii sarbi, in baza informatiile furnizate de Politia Romana. Era insotit de fratele sau. Fratele a prezentat documente reale, el a prezentat documente false”, a spus Carmen Dan.

De asemenea, aceasta a precizat la Romania Tv ca se va intocmi un nou dosar penal pe numele lui Ghita pentru folosirea de acte false.

Citeste si: Fostul deputat Sebastian Ghita a fost prins si retinut. Fugarul s-a legitimat cu documente false

Ghita a disparut in 21 decembrie 2016 si a fost initial dat in urmarire nationala dupa ce a incalat termenii controlului judiciar.

In 10 ianuarie, un complet de la instanta suprema a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghita, omul de afaceri fiind dat si in urmarire internationala, prin Interpol.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Ce spun liderii PSD si PNL despre „Cartelul din Carpati”. Ciolacu: „Nu am stiinta, o sa ma informez”

Liderii PSD si PNL au comentat cu mare reticenta investigatia "Cartelul din Carpati" realizata de…

3 ore ago

Un premiu ascuns in politica de confidentialitate a unui site, revendicat dupa trei luni

O sticla de vin gratuita a fost in cele din urma revendicata dupa ce oferta…

5 ore ago

Dupa Hagia Sofia, Erdogan transforma si biserica antica Chora din muzeu in moschee

Turcia a deschis pentru credinciosii musulmani biserica antica Choradin Istanbul, a doua convertire majora sub…

6 ore ago