politica

Ministrul de Externe al Frantei pomeneste de condamnarea lui Dragnea. Reactie dura a Frantei fata de asaltul borfasilor PSD-ALDE impotriva justitiei

Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a criticat joi atacurile coalitiei PSD-ALDE la justitie si a pus Romania alaturi de Ungaria si Polonia in randul ”proiectelor iliberale care pun sub semnul intrebarii valorile fundamentale ale UE”, informeaza g4media.ro.

Intr-o audiere in Parlamentul francez, ministrul de Externe a amintit si de condamnarea la 3,5 ani de inchisoare cu executare a ”presedintelui Parlamentului, Liviu Dragnea”. Jean-Yves Le Drian este primul inalt oficial european care pune Romania alaturi de Ungaria si Polonia in randul tarilor ”iliberale”.

Le Drian a evocat in cadrul audierii provocarile la adresa UE: ”cresterea in estul UE a proiectelor iliberale care pun sub semnul intrebarii unele valori fundamentale si principii de functionare a proiectului european”.

Dupa ce a relatat succint situatia din Polonia si Ungaria, ministrul francez de Externe a vorbit despre ”evolutiile preocupante din Romania”.

”De la venirea la putere, coalitia PSD-ALDE n-a incetat sa caute contestarea sau impiedicarea procedurilor judiciare care vizeaza clasa politica. Saptamana trecuta, presedintele Parlamentului si al PSD, dl Dragnea, a fost condamnat la 3,5 ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la abuz in serviciu. O alta evolutie nelinistitoare o reprezinta procesul de destituire a Laurei Codruta Kovesi, sefa DNA. Presedintele Iohannis a fost constrans de Curtea Constitutionala sa o destituie inainte de terminarea mandatului, presedintele fiind total opus liniei initiate de dl. Dragnea”.

La finalul prezentarii despre cele trei state din est, ministrul Jean-Yves Le Drian le-a spus parlamentarilor francezi ca ”trebuie sa mentinem dialogul cu aceste tari, dar in acelasi timp trebuie sa ramanem fermi in apararea principiilor noastre europene si (sa le transmitem – n.red.) ca apartenenta la UE nu confera doar drepturi, ci si indatoriri”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Tupeul clanului Doldurea. Patronul statiei GPL a depus plangere penala impotriva a trei comandanti ai pompierilor

Casa de avocatura care ii reprezinta pe patronii statiei GPL de la Crevedia a anuntat,…

6 ore ago

Se apropie sezonul incendiilor in sudul Europei. Iordania stationeaza 2 elicoptere de stingere a incendiilor in Cipru

Iordania a stationat doua elicoptere in Cipru pentru a ajuta natiunea insulara mediteraneana sa combata…

6 ore ago

Drula: „Atentie! Datoria publica a ajuns la 52,4% din PIB. Ii cer lui Marcel Ciolacu sa prezinte de indata planul de reducere a cheltuielilor”

Liderul USR Catalin Drula a atras atentia, marti, ca datoria publica a ajuns la 52,4%…

35 de minute ago

Bataie de campanie in Arges, PNL acuza PSD ca a agresat o femeie: „Ion Minzina si PSD Arges s-au transformat intr-o gasca de agresori”

Radu Perianu, candidatul PNL la functia de presedinte al Consiliului Judetean Arges, i-a acuzat marti…

O oră ago

De la Cluj Napoca, actorul Florin Piersic va fi transferat la un spital din Bucuresti

Actorul Florin Piersic va fi transferat cu avionul SMURD, de la Cluj Napoca la un…

6 ore ago