politica

Tupeul clanului Doldurea. Patronul statiei GPL a depus plangere penala impotriva a trei comandanti ai pompierilor

Casa de avocatura care ii reprezinta pe patronii statiei GPL de la Crevedia a anuntat, marti, ca acestia au depus o plangere penala contra 3 comandanti ai interventiei, cu expertiza ca pompieri.

Cei trei sunt acuzati de „savarsirea infractiunilor de abuz de autoritate prin care s-a adus o vatamare grava intereselor legale ale inferiorului sau subordonatului, neglijenta in serviciu, neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca, nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca si distrugere din culpa care a avut ca urmare un dezastru”.

Astfel, patronii statiei sugereaza ca pompierii ar fi vinovati de moartea celor aflati in preajma statiei GPL din Crevedia.

„In cadrul dosarului cunoscut public drept ‘Dosarul Crevedia’, astazi, 07 mai 2024, in reprezentarea domnilor Cosmin Stinga si Ionut Doldurea, precum si a societatii FLAGAS SRL, am depus plangere penala impotriva a 3 comandanti ai interventiei, cu expertiza ca pompieri, pentru savarsirea infractiunilor de abuz de autoritate prin care s-a adus o vatamare grava intereselor legale ale inferiorului sau subordonatului, neglijenta in serviciu, neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca, nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca si distrugere din culpa care a avut ca urmare un dezastru”, au anuntat avocatii.

Ei au prezentat si fragmente din declaratiile date procurorilor de cei trei comandanti.

„Dupa ce in cursul anchetei, in numeroase randuri, mai inainte de a afla din dosar, am citit in presa pasaje intregi din Referate de arestare sau de prelungire a arestarii, ori am vazut larg expuse si dezbatute pasaje intregi dintr-o expertiza care avea sa ne fie adusa la cunostinta saptamani mai tarziu, gasim ca ramane firesc ca aceeasi mass-media sa cunoasca si sa expuna, spre o corecta informare a publicului, si alte particularitati ale acestui caz.

Devine prioritar ca, in interesul general al comunitatii, capacitatile, abordarile si reactiile institutiilor Statului sa fie corect observate, evaluate si intelese, mai ales in legatura cu situatii de urgenta pentru care oamenii sunt indreptatiti sa astepte implicare de cel mai inalt standard profesionist.

O marunta dar expresiva mostra cu privire la cum institutiile cu atributii de interventie la dezastrul din ziua de 26 august 2023 au inteles sa gestioneze urgenta cu care se confruntau reiese din declaratia unuia dintre cei 3 comandanti ai interventiei, vizati de plangerea de astazi, data la Parchetul Militar:

„ La 19,29 am retras dispozitivul […] deoarece […] nu doream sa se stinga flacara deoarece daca se stingea incarcatura ar fi format un nor toxic.
[…]

La 20,01 a ajuns si dl [… ] care a venit la pozitia mea, i-am raportat situatia si masurile luate si a preluat comanda interventiei. Am avut o discutie cu acesta [… ] am ajuns la concluzia ca [… ] nu este indicat sa actionam pentru stingerea incendiului de la cisterna pentru a nu se deversa incarcatura de substante toxice.
[…]

Mentionez ca anterior exploziei nimic nu a prevestit-o. […] NOI NU AM CUNOSCUT INCARCATURA CISTERNEI, NICI CANTITATEA ORI SUBSTANTA […] iar faptul ca nu
ardea decat o cisterna in mijlocul unei curti nu ne-a indus ideea ca va urma o explozie. Daca am vazut ca cisterna nu a explodat circa 90 minute, am considerat ca nu va exploda si ca metoda folosita de noi de a o raci este buna.
[… ]

Intrebare Procuror Militar – In momentele premergatoare exploziei ati auzit sau vazut ceva care o prevestea?
Raspuns _ Nu. Nu se astepta nimeni. Nu a dat niciun semn.

Intrebare Procuror Militar – De ce nu v-ati retras mai mult?
Raspuns. Am considerat ca nu este nevoie. Procedurile nu stabilesc o anumita distanta”, se arata in comunicat.

Ion Doldurea, tatal lui Ionut Doldurea, candideaza pentru un nou mandat de primar al Caracalului din partea PSD.

Citeste si: Primarul din Caracal apare in raportul Departamentului de Stat al SUA privind coruptia din Romania. Premierul Ciolacu, amnezic: „Nu stiu cine este Ion Doldurea”

Premierul PSD Marcel Ciolacu a pretins miercuri ca nu mai stie cine este Ion Doldurea, primarul PSD din Caracal. Fiul acestuia este Ionut Doldurea, patronul depozitului GPL care a explodat la Crevedia.

Ciolacu a fost intrebat de jurnalisti ce parere are ca Ion Doldurea candideaza din nou din partea PSD la functia de primar al Caracalului.

„Cine? Nu stiu cine este Ion Doldurea!”, a raspuns, siderant, Ciolacu.

Ciolacu a reactionat apoi foarte iritat cand jurnalistii i-au „reamintit” cine este.

Fiul dinsului. Ce vreti sa va raspund? Deci fiul dansului esste patronul unei firme unde s-a intamplat o nenorocire. Suntem judecatori? Judecam rudele? Judecam incidentele nefericite? Este o decizie a organizatiei judetene. Dar, spuneti-mi, care este fondul acestei chestiuni?”, a spus Ciolacu.

Ciolacu a fost foarte nervos cand i s-a adus aminte si de primarul PSD din Crevedia, care si el candideaza din nou.

„Primarul din Crevedia a facilitat acea nenorocire? Ati citit raportul, ati vazut ce spune? Eu nu am o problema. Vrem sa cautam vinovati fara vina? Daca primarul mergea el cu bricheta, declansa el nenorocirea, categoric, dar intre timp lucrurile au iesit la lumina”, a sustinut Ciolacu..

Primarul din Caracal, Ion Doldurea, tatal lui Ionut Doldurea, patronul statiei GPL explodate din Crevedia, a anuntat inca din februarie ca „voi candida cu certitudine” pentru un nou mandat de primar. El a fost puternic sustinut de deputatul PSD Adrian Chesnoiu, trimis in judecata de DNA pentru ca a trucat un concurs de angajare la Ministerul Agriculturii.

„Daca acum un an de zile, doi ani, spuneam ‘e ultimul meu si singurul mandat de primar’, acum va spun cu certitudine ca voi candida. Nu mi-a fost usor sa iau decizia, nici cand am candidat prima data si nici acum, dar sunt foarte hotarat sa candidez, pentru ca proiectele pe care noi le avem in Caracal in momentul acesta, sunt 107 milioane euro lucrari pe bani europeni sau nationali, sunt contractele semnate si multe dintre ele sunt deja licitate si vor incepe chiar acum. La 1 martie, aprilie, vom incepe lucrarile si vom propune proiecte pentru ADR Oltenia de cel putin 70 milioane euro. Adica daca ne iese asta, va dati seama ca vom putea spune ca ne-am facut datoria fata de cetateni si programul pe care-l aveti acolo (programul electoral din 2020 n.r.) si pe care l-am scris impreuna cu echipa in 2020 il urmarim cu foarte mare atentie, sunt foarte multe lucruri care au fost cu mult, cu mult depasite, deci candidez”, a declarat Ion Doldurea intr-o conferinta de presa, inconjurat de pesedisti.

Cel mai aprig sustinator a fost Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii si trimis in judecata de DNA.

„Domnul primar este membru PSD si nu si-a pierdut niciodata calitatea de membru PSD. A luat o decizie unilaterala de suspendare din functiile detinute in PSD Caracal si PSD Olt iar decizia de a reveni ii apartine in totalitate. Se bucura de intreaga sustinere a colegilor nostri din PSD Caracal, din PSD Olt si cred ca si din PSD national”, a declarat Chesnoiu.

Doldurea este puternic sustinut de Paul Stanescu, baron de Olt si secretar general al PSD.

In declaratia de avere, Doldurea are peste 20 de case, apartamente si spatii comerciale, precum si aproape 500.000 de euro in conturi.

Urmareste-ne si pe:
Bogdan Constantinescu

Share
Published by
Bogdan Constantinescu

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

5 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

10 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

9 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

9 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

9 ore ago