life

O chitara detinuta de Prince ar putea aduce 600.000 de dolari la licitatie

Una dintre chitarele lui Prince, folosita de regretatul muzician pe scena la apogeul carierei sale in anii 1980 si 1990, va fi scoasa la licitatie la sfarsitul acestei luni, potrivit The Guardian.

Chitara Cloud 3, la care Prince a cantat in timpul turneelor Purple Rain, Parade, Sign of the Times, Lovesexy si Diamonds and Pearls, se estimeaza ca va aduce intre 400.000 USD si 600.000 USD, dar ar putea depasi aceasta estimare pentru a deveni cea mai scumpa chitara a lui Prince vanduta la licitatie.

Cea mai vanduta chitara in prezent apartinand artistului de sapte ori castigator de Grammy este un Cloud albastru, care s-a vandut in 2017 cu 700.000 de dolari.

Chitara a fost vandut ultima data acum aproape 20 de ani de Christie’s, cu 4.200 de lire sterline – un pret semnificativ mai mic decat listarea sa initiala de 59.000 de lire sterline, deoarece atunci nu s-a verificat ca era una dintre chitarele folosite de Prince in acea perioada.

Casa de licitatii Julien’s, din California, a verificat provenienta chitarei efectuand o scanare si intervievandu-l pe lutierul Dave Rusan.

Chitara Cloud 3 este vanduta alaturi de alte instrumente ale unora dintre cei mai mari artisti rock. Printre acestea se afla chitara acustica Framus Hootenanny cu 12 corzi a lui John Lennon, folosita pentru inregistrarea melodiei Help! In anii 1960, si peste 200 de chitare ale lui Randy Bachman.

De asemenea, la licitatie vor fi scoase Fender Telecaster din 1965 a lui Bob Dylan si Robbie Robertson, Gretsch Irish Falcon din 2005 a lui Bono, Gibson Les Paul din 1974 a lui Steve Jones de la Sex Pistol, sau Jerry Garcia a lui Travis Bean, membru al formatiei Grateful Dead din 1975.

Chitara lui Prince va fi expusa mai intai la Muzeul si Hall of Fame Musicians din Nashville, in perioada 15-18 mai si apoi la New York, in perioada 22-28 mai, inainte de licitatia din 29-30 mai, ambele la Hard Rock Cafe din Times Square.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

S-a scufundat langa Sf. Gheorghe o nava tanzaniana, Mohammed Z. Trei marinari sunt dati disparuti

O nava sub pavilion tanazanian, Mohammed Z, s-a scufundat sambata dimineata pe canalul Sf. Gheorghe.…

27 de minute ago

Presedintele ucrainean solicita participarea Chinei la negocierile de pace, fiindca este singura tara care ar putea influenta Rusia

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca doreste sa colaboreze cu tari precum China, care…

O oră ago

Trei romani sunt blocati in Noua Caledonie. Parisul a declarat stare de urgenta in acest teritoriu francez de peste mari

MAE anunta ca in Noua Caledonie se afla blocati trei romani, in contextul in care…

O oră ago