Ministrul Ghinea, LINSAT de PSD in Parlament. Pedepsit pentru ca dezvaluit HOTIILE guvernarii Ponta

politica

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a fost chemat de PSD in Comisia pentru Afaceri Europene a Camerei Deputatilor, fiind acuzat ca Romania a absorbit zero euro din banii europeni.

Ghinea a fost convocat in comisie la scurt timp dupa ce a dezvaluit nereguli grave din timpul guvernarii Ponta. Ministrul s-a tinut tare si a acuzat-o pe presedinta comisiei, Ana Birchall, de „minciuna”, dupa ce aceasta a declarat ca „ma astept ca domnul ministru sa explice de ce gradul de absorbtie a fondurilor europene pe anul 2016 este zero”.

Citeste si: Ministrii lui Ciolos ies la BATAIE. Sunt dezvaluite MANARIILE lui Ponta. Si minciunile

„Spuneti dumneavoastra ca gradul de absorbtie e zero. Eu am fost elegant cand am spus declaratie prematura, ca sa nu spun ca e minciuna. Am aici o scrisoare in care suntem informati de plati. Sunt platile interimare: Bulgaria – 2 milioane, Romania – 57 de milioane de euro din exercitiul bugetar 2014-2020. Asadar, nu avem cum sa avem gradul de absortie zero. 57 de milioane nu inseamna zero”, a declarat Ghinea.

Birchall l-a acuzat ca minciunile spuse in fata deputatilor reprezinta infractiune.Ghinea i-a replicat sa nu-l calomnieze.

Deputatul PSD Catalin Radulescu, condamnat pentru dare de mita la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare, a tinut sa-i aminteasca lui Ghinea ca romanii au votat cu PSD. „Puteti sa ne atacati cat vreti. Uitati cum a votat lumea. Uitati cat de mult ii iubeste lumea pe tehnocrati si cat iubeste PSD-ul“, a spus Radulescu.

La audierea lui Ghinea si-a facut aparitia si deputatul Sebastian Ghita, pe care ministrul l-a acuzat ca a primit mai multe comtracte „cu dedicatie” in timpul guvernarii Ponta. Acesta l-a acuzat ca n-a accesat bani si pentru informatizarea administratiei. „Urmarind hartiile puse la dispozitie acum, cei 57 de milioane pe care i-ati prezentat, din pacate pentru societatea romaneasca se vede ca sunt pe dezvoltare rurala”, a spus Ghita.

Ghinea i-a replicat acid: „Sistemul informatic se administreaza prin resurse interne ale Ministerului pentru a se evita achizitiile publice pe care dumneavoastra le fraudati prin firmele pe care le controlati”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: