Ministrul Iordache ii socheaza pe liderii PSD cu o declaratie privind functionarea Justitiei. Va fi dat afara din PSD de Liviu Dragnea?

opinii

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a declarat joi, in urma unei intalniri cu secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou, ca „Romania este un stat puternic, un stat in care justitia functioneaza”. Afirmatiile lui Iordache sunt in cotradictie flagranta cu declaratiile sefului sau de partid, Liviu Dragnea, care a declarat insistent ca romanii traiesc in „teroare” din cauza modului in care functioneaza justitia.

Iordache a facut aceste afirmatii pentru a convinge UE sa ridice MCV, mecanismul de monitorizare a modului in care funtioneaza justitia din Romania.

„La fel cum s-a instituit, la fel se va putea ridica. Tocmai de aceea este doamna secretar Michou aici. Se va prezenta pana la finalul lunii ianuarie un prim raport, care sa constate ca acele obiective, care a instituit MCV in decembrie 2016, au fost respectate si indeplinite. De asemenea, ulterior au fost alte obiective pe care Romania a demonstrat ca le-a indeplinit. Am constatat, astazi, in dialogul pe care l-am avut cu doamna secretar general ca Romania este un stat puternic, un stat in care justitia functioneaza. (…)Pentru marea coruptie avem Parchetul National Anticoruptie (sic).

Una peste alta, am constatat in dialogul pe care l-am avut cu doamna secretar general ca se constata ca tot ce inseamna conditionalitati tehnice au fost indeplinite de Romania si in aceste conditii… Si presedintele Juncker a spus ca pana in ianuarie 2019, atunci cand Romania va detine presedintia, ar trebui ridicat. Dar eu am spus ca acum cat avem indeplinite conditiile, in vara acestui an, Romania trebuie sa constate ca MCV va fi incheiat, urmand ulterior sa existe un acord de colaborare pe care sa-l avem cu Comisia”, a declarat Florin Iordache, intr-o interventie telefonica la Antena3.

Afrimatiile lui Iordache contrazic flagrant teoriile vanturate de liderii PSD, in special pe cele ale sefului partidului, Liviu Dragnea. In urma cu doar o saptamana, Dragnea spunea la Antena 3 ca romanii traiesc in „teroare” din cauza modului in care functioneaza justitia.

„Orice om din tara este speriat ca pe baza legislatiei actuale oricine poate fi luat pentru orice”, a afirmat Dragnea.

„Oamenii din Romania trebuie sa doarma linistiti. Nu trebuie sa avem o tara in care romanii sa fie speriati. Avem tot mai multi oameni care si in restaurante vorbesc in soapta, de teama”, a completat liderul PSD.

Intrebat de ce se tem romanii, Dragnea a raspuns: „Teama de necunoscut, teama de a fi pedepsit pentru ceva ce nu-ti dai seama. S-a ajuns prea departe. Ceva trebuie facut, toata lumea trebuie sa poata trai confortabil in tara sa”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: