Ministrul Justitiei denunta planul UDMR: „A votat cot la cot cu PSD toate nenorocirile din Justitie. Acum vor sa ne duca alaturi de Ungaria si Polonia pe acea viziune de abordare fata de Comisia Europeana si UE in privinta statului de drept”

politica

Ministrul Justitiei, Stelian Ion,  a tinut sa aduca aminte, miercuri, la B1 TV ca UDMR  a votat „cot la cot toate nenorocirile din Justitie cu PSD”. UDMR s-a opus din nou, marti, ca Sectia Speciala sa fie desfiintata cu totul.

„Efoarte clar ca colegii din UDMR vor sa ne duca, bineinteles ca o coincidenta, alaturi de Ungaria si Polonia pe acea viziune de abordare fata de Comisia Europeana si UE in ce priveste statul de drept”, a acuzat Stelian Ion.

Intrebat cine ia decizia in privinta SIIJ, ministrul Justitiei a raspuns: „Coalitia de guvernare trebuie sa ia decizia, ca nu ma astept de la PSD sa ia decizia in sensul desfiintarii. Adica cei care au promis si si-au asumat prin programul de guvernare votat in Parlament, fara tot felul de globulete, si redenumiri, si artificii. Deci desfiintarea SIIJ a fost votata in Parlament, nu altceva!”

„Guvernul a trimis un proiect foarte bun, laudat de Comisia de la Venetia, dar in Parlament se blocheaza lucrurile, iar UDMR e actorul principal. Nu e de mirare, intr-un fel, daca ne gandim ca in anii trecuti votau cot la cot toate nenorocirile din Justitie cu PSD, votau infiintarea SIIJ, toate lucrurile acelea care acum isi produc efectele din acele legi”, a continuat Stelian Ion, citat de B1.

Intrebat cum se va ajunge pana la urma la desfiintarea SIIJ daca UDMR nu vrea, Ion a raspuns: „Cei care au promis au fost inclusiv UDMR-istii in momentul in care au votat programul de guvernare. Sa spuna acum romanilor ca nu au citit cu atentie, ca nu au inteles, asta poate la gradinita poate fi crezut…. Acel program de guvernare e mai mult decat o declaratie, e scris negru pe alb, e obligatoriu pentru noi toti. Programul de guvernare a fost analizat de Comisia Europeana care a apreciat intentiile din documentele oficiale, nu doar niste declaratii date la televizor. In acest context am primit noi semnale pozitive din partea Comisie, nu ca am fi facut mare lucru pana acum. Dar daca renuntam la intentii, e foarte clar ca colegii din UDMR vor sa ne duca, bineinteles ca o coincidenta, alaturi de Ungaria si Polonia pe acea viziune de abordare fata de Comisia Europeana si UE in privinta statului de drept. Nu au cum sa faca asa ceva in mod intentionat, doar o fac pur si simplu, in sensul in care actele lor politice si faptul ca se opun cu atata inversunare desfiintarii SIIJ (…) Lucrurile acestea ne duc automat catre Ungaria si Polonia”.

„Eu inteleg ca poate nu-si doresc vecinii nostri sa fie singuri pe aceesi linie si si-ar dori sa fim mai multi, dar eu nu cred in aceasta viziune si, strict pe acest capitol, eu nu vad din Ungaria si Polonia un model. Nu ma refer la alte subiecte, ca nu e treaba mea. Relatiile bune trebuie sa le avem cu toti vecinii, eu ii apreciez foarte mult pe colegii nostri, deci nu despre asta e vorba, nu vreau sa se interpreteze. E vorba despre respectarea statului de drept, modul in care ne raportam la UE si la ce vrem noi sa facem in aceasta Uniune”, a mai tinut sa precizeze ministrul Justitiei, Stelian Ion.

Mai mult despre: ,

Comentarii: