externe

Ministrul Justitiei din Olanda, amendat pentru ca nu a respectat distantarea sociala: „Si-a pierdut orice urma de credibilitate”

Parchetul olandez a informat vineri ca i-a aplicat o amenda ministrului justitiei, Ferdinand Grapperhaus, care, cu ocazia casatoriei sale in luna august, a incalcat masura de distantare sociala impusa contra raspandirii noului coronavirus, transmite AFP, citata de Agerpres.

‘Ministerul Public i-a aplicat o amenda de 390 de euro ministrului Grapperhaus pentru ca acesta a incalcat regulile impotriva coronavirusului cu ocazia casatoriei sale, la 22 august’, a comunicat institutia.

Ferdinand Grapperhaus a facut obiectul a numeroase critici dupa publicarea in presa a unor fotografii de la casatoria sa, unde apare alaturi de zeci de invitati, fara a respecta distantarea sociala.

Mai multi deputati si politicieni ai partidelor din coalitia de guvernare au fost de parere ca ministrul justitiei si-a pierdut orice credibilitate prin incalcarea unor masuri a caror necesitate a repetat-o neincetat.

Criticile numeroase l-au determinat pe Grapperhaus sa-si exprime, vizibil emotionat, regretele, cu prilejul unei dezbateri in camera inferioara a parlamentului.

Amenda dictata pentru ‘incalcare vizibila’ a distantarii sociale trebuie sa serveasca ‘credibilitatii’ aplicarii masurilor pentru care Grapperhaus este ‘figura emblematica’, a explicat parchetul.

De la debutul epidemiei, guvernul olandez insista pe regula de pastrare a unei distante de 1,5 metri intre cetateni.

Olanda, unde numarul de noi infectari este in crestere, a raportat pana acum un total de 84.778 de cazuri, dintre care 6.258 de decese.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

O oră ago

Franta depaseste (din nou) Marea Britanie in cursa investitiilor straine, pe fondul incetinirii cresterii economice in Europa

Franta a ramas cea mai atractiva destinatie din Europa pentru investitiile straine directe in 2023,…

5 minute ago

UE anunta un pachet de ajutor de 1 miliard de euro pentru Liban, in incercarea de a reduce fluxul de refugiati sirieni

Uniunea Europeana va oferi Libanului un ajutor financiar de 1 miliard de euro pe o…

3 minute ago

„Oscarurile Washingtonului”. Iohannis va fi premiat in SUA pentru „conducerea exemplara a Romaniei si pentru rolul sau de lider transatlantic si european”

Consiliul Atlantic il va onora in acest an pe presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis, cu…

58 de minute ago

Veste pentru Moscova. Lituania anunta ca batalionul american va ramane in tara pe termen nelimitat, nu pana la sfarsitul anului 2025

Ministrul lituanian al Apararii, Laurinas Kasciunas, a declarat ca batalionul militar american va ramane in…

46 de minute ago