Ministrul Muncii ii apara pe cei doi din Sri Lanka: „Sunt oameni care au venit sa munceasca, sa-si castige existenta”

politica

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, s-a declarat surprinsa de atitudinea comunitatii fata de cei doi lucratori srilankezi din comuna Ditrau si a anuntat ca a cerut informatii Inspectoratului Teritorial de Munca in legatura cu formele legale pe care acestia le au.

„Sunt doi oameni care au venit sa munceasca, sa-si castige existenta la chemarea unui patron care a avut nevoie de oameni care sa munceasca in respectiva intreprindere si prin care sa poate sa duca afacerea mai departe. In situatia de fata, am cerut cu promptitudine informatii, in primul rand, ITM cu privire la formele legale pe care acestia le au si ma vor informa luni la prima ora asupra rezultatelor verificarii facute.

Am avut mai multe discutii cu presedintele CNCD pentru componentele care iau aspectul unei atitudini de discriminare din comunitate fata de aceste persoane si domnul presedinte se autosesiseze urmand ca pe aceasta latura sa comunice domnia sa. Ceea ce ma surprinde pe mine este atitudinea celor din comunitate cu privire la doi oameni care vor sa munceasca uitand ca si romanii nostri din afara sunt poate in pericol de a fi tratati la fel, si romanii nostri au nevoie sa fie tratati cu respect acolo unde muncesc, fara sa li se spuna de catre orice cetatean din tara europeana in care muncesc cum ca n-ar vrea sa le cumpere produsele pentru ca sunt vandute de mana unui roman sau nu ar vrea sa manance paine pentru ca a fost facuta de mana unui roman. Trebuie sa ne gandim cu echilibru la aceste lucruri”, a afirmat, duminica, la Parlament, Violeta Alexandru, citata de Agerpres.

Ea a sustinut ca patronul societatii comerciale este cel in masura sa ia decizii legate de afacerea sa.

„Eu imi doresc foarte mult ca in activitate sa fie cat mai multi romani. Ce decide fiecare patron pentru afacerea pe care o are, ce considera ca este mai bine pentru a duce afacerea mai departe este o chestiune pe care fiecare si-o evalueaza si ia deciziile potrivite referitoare la propriul business”, a mai spus ministrul Muncii.

Mai mult despre: ,


Comentarii: