Categories: news

Ministrul Tudorel Toader ii raspunde obraznic presedintelui Romaniei in privinta legilor justitiei: „Nu se negociaza”

Tudorel Toader, ministrul Justitiei, a participat, luni, alaturi de ambasadorul SUA si ministrul Educatiei, la deschiderea anului universitar la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, unitate la care a fost rector, in prezent fiind suspendat. Toader a precizat ca legile justitiei nu se negociaza.

„Textele de lege nu se negociaza. Initiatorul unui act legislativ, indiferent de ierarhie, se raporteaza la solutia legislativa, la normele de tehnica legislativa si propune o formula de redactare, care ajunge in final in Parlament unde au loc dezbateri, argumente pro si contra, modificari, imbunatatiri ale solutiilor propuse de initiatori”, a declarat ministrul Justitiei, citat de Mediafax.

Precizarea a venit dupa ce, vineri, presedintele Romaniei a declarat ca prevederile legilor justitiei trebuie discutate din nou cu reprezentantii sistemului judiciar.

Iohannis a subliniat ca avizul CSM a fost dat dupa o serie lunga de consultari in interiorul sistemului judiciar, deci nu poate fi considerat drept expresia nemultumirii unor persoane care se opun reformarii sistemului. „Este un raspuns simplist sa spui ca se opun reformarii sistemului (…) Imi este greu sa cred ca reforma sistemului se poate face impotriva sistemului”, a declarat Iohannis.

El a pledat pentru o noua negociere a prevederilor textelor de lege intre Ministerul Justitiei si corpul magistratilor. „Trebuie mers inapoi la text, trebuie renegociat (…) Este nevoie de o noua negociere a continutului cu sistemul de justitie”, a mai spus Iohannis.

„Problema cu avizul nefavorabil am mai explicat-o. Este un aviz consultativ. Am anumite rezerve fata de acest aviz negativ consultativ pentru ca in proiectul de lege Ministerul Justitiei a retinut foarte multe dintre propunerile formulate chiar de catre CSM. Cele mai multe propuneri vin de acolo. Inteleg, prin urmare, ca CSM a dat aviz negativ pe solutii propuse de CSM. (..) Nu se pune problema rescrierii proiectului pentru ca are foarte multe solutii venite de la CSM. Are foarte multe solutii de punere de acord cu propunerile Curtii. Nu ai ce sa rescrii acolo. E vorba doar de cateva solutii, puncte asupra carora opiniile sunt diferite. In rest, exista o convergenta. Eu ma asteptam sa priemsc de la CSM avize punctuale pe fiecare solutie legislativa, nu unul in bloc”, a completat Toader.

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

11 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

11 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

12 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

2 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

12 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

12 ore ago