Ministrul ungar de externe confirma ca era planificata o intalnire intre Viktor Orban si fostul presedinte ucrainean Porosenko

externe

Petro Poroșenko, vizita, Viktor Orban, securitate, complot, Ucraina

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a declarat ca fostul presedinte ucrainean Petro Porosenko dorea de fapt sa se intalneasca cu premierul ungar Viktor Orban, lucru pe care Serviciul de Securitate al Ucrainei l-a folosit ca explicatie pentru a nu-i permite lui Porosenko sa calatoreasca in strainatate.

Dupa cum relateaza presa maghiara, citata de publicatia online European Pravda, Szijjarto a declarat, in cadrul unei audieri in parlamentul ungar, ca Orban era bucuros sa negocieze cu oricine, inclusiv cu fosti lideri straini. Szijjarto a precizat ca intalnirea urma sa aiba loc la initiativa lui Petro Porosenko.

In acelasi timp, el nu a vorbit despre subiectele intalnirii care nu a avut loc. „Sa nu intram in astfel de romane science-fiction”, a spus Szijjarto.

Reamintim ca vineri, deputatul ucrainean si al fostul presedinte al tarii, Petro Porosenko, a declarat ca politistii de frontiera nu l-au lasat sa paraseasca Ucraina pentru a participa la intalniri internationale in SUA si Polonia. Pe 2 decembrie, Serviciul de Securitate al Ucrainei a anuntat ca Porosenko planuia o intalnire cu premierul ungar Viktor Orban, iar serviciile de informatii rusesti ar fi planuit sa foloseasca aceasta intalnire pentru a desfasura operatiuni impotriva Ucrainei.

Ungaria a reactionat spunand ca „nu doreste sa joace niciun rol in lupta politica interna a presedintelui Zelenskyy” si ca astfel de stiri reprezinta „un alt indiciu ca Ucraina nu este inca pregatita pentru aderarea la UE”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: