politica

Minori folositi in campania electorala de un primar PNL din Vaslui. El se lauda cu actiuni politice in scoli, legea interzice clar astfel de manifestari

Cristinel Rusu, primarul PNL din Negresti (Vaslui), isi face campaniei electorala in scolile din oras, folosindu-se in acest scop chiar de elevi minori. Mai mult, primarul se mandreste cu aceste actiuni electorale, publicand fotografii cu minorii pe retelele de socializare.

Vineri, primarul a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu elevi minori care ii fac campanie. Actiunile politice ale primarului au avut loc chiar in curtea unei scoli din oras, in prezenta politistilor locali, in conditiile in care legea prevede explicit ca „in unitatile de invatamant si in toate spatiile apartinand acestora sunt interzise activitatile de natura politica”.

Elevii au fost imbracati cu tricouri cu insemnele PNL si trimisi prin oras pentru a-l promova pe primar, conform unei inregistrari postate pe Facebook. Acestia au mentionat ca au 17 ani, fiind minori.

Legea educatiei nationale nr. 1/2011, art. 7, prevede clar: „In unitatile de invatamant si in toate spatiile apartinand acestora sunt interzise activitatile de natura politica, inclusiv campaniile electorale, precum si prozelitismul religios”.

In interviuri prin presa locala, primarul Rusu s-a plans ca munceste foarte mult.

„Am lucrat mult in birou la proiecte si mi-a ramas putin timp de iesit intre oameni. Aici cred ca trebuie sa gasesc un echilibru in viitor pentru cele doua activitati. Alti primari, inaintea mea, stateau foarte mult pe banca din fata primariei, discutau mai mult cu cetatenii si poate ca erau mai populari.

In plan personal, am sa va fac o marturisire: de cand sunt primar nu am reusit sa fac mai mult de 5 zile de concediu consecutiv, deoarece este nevoie permanenta de mine in institutie si nu am iesit din tara. Am zile de concediu restante si din anul 2022”, a sustinut primarul.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Recent Posts

Danemarca vrea sa ridice bariere in calea „flotei fantoma” de petroliere rusesti care trec prin stramtorile daneze spre Marea Baltica. Anuntul guvernului de la Copenhaga

Danemarca ia in considerare modalitati de a limita trecerea vechilor petroliere care transporta petrol rusesc…

21 de minute ago

Noua super-drona maritima a Ucrainei, poate sa transporte 150 kg de explozibili si este dotata cu sistemul Starlink

Noua drona maritima ucraineana Stalker 5.0, care poate atinge o viteza de peste 75 km/h,…

45 de minute ago

Inca un accident de tren in India, un tren de marfa s-a ciocnit cu unul de pasageri. Cel putin 8 morti, zeci de raniti – Video

Cel putin opt persoane au fost ucise si zeci de alte persoane au fost ranite…

57 de minute ago

Perchezitii la seful Politiei Cluj, dosar de fapte de coruptie. El este nepotul lui Ioan Rus, fost ministru de Interne

Luni dimineata au loc perchezitii in birourile IPJ Cluj, fiind vizata si politia rutiera. Este…

2 ore ago