externe

Cele sase tari NATO vecine cu Rusia vor un un zid de drone care se va intinde din Norvegia pana in Polonia

Cele sase tari NATO vecine cu Rusia au convenit sa ridice un „zid de drone” pentru a-si apara frontierele de „provocari”, a anuntat vineri guvernul lituanian, transmite AFP, preluata de Agerpres.

„Este vorba despre ceva complet nou, un zid de drone care se va intinde din Norvegia pana in Polonia. Obiectivul este de a utiliza drone si alte tehnologii pentru a ne proteja frontierele”, a declarat  ministrul de interne al Lituaniei, Agne Bilotaite, pentru agentia BNS, in urma discutiilor avute cu omologii sai din celelalte doua baltice – Letonia si Estonia – si din Finlanda, Norvegia si Polonia.

„Nu este vorba doar despre infrastructuri fizice, sisteme de supraveghere, ci si despre drone si alte tehnologii, care ne-ar permite sa ne protejam contra provocarilor unor tari ostile si sa impiedicam contrabanda”, a adaugat ministrul lituanian.

Pe langa desfasurarea de drone pentru supravegherea frontierelor, aceste tari ar utiliza sisteme pentru interceptarea dronelor inamice.

Ministrul de interne lituanian nu a precizat un calendar pentru acest proiect.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

DNA l-a prins pe seful IPJ Cluj ca si-a folosit nevasta pentru a scapa de o amenda de circulatie. Politistii de la rutiera sunt si ei anchetati

Surse judiciare au prezentat detalii pentru aktual24.ro in legatura cu cazul chestorului Mihai Rus, seful…

O oră ago

Danemarca vrea sa ridice bariere in calea „flotei fantoma” de petroliere rusesti care trec prin stramtorile daneze spre Marea Baltica. Anuntul guvernului de la Copenhaga

Danemarca ia in considerare modalitati de a limita trecerea vechilor petroliere care transporta petrol rusesc…

2 ore ago

Netanyahu a anuntat dizolvarea cabinetului de razboi: „Am luat decizii care nu au fost intotdeauna acceptate de esalonul militar”

Premierul israelian a anuntat dizolvarea cabinetului de razboi care a fost infiintat in regim de…

26 de minute ago

Noua super-drona maritima a Ucrainei, poate sa transporte 150 kg de explozibili si este dotata cu sistemul Starlink

Noua drona maritima ucraineana Stalker 5.0, care poate atinge o viteza de peste 75 km/h,…

2 ore ago