Minunea n-a durat nici 24h. PSD ataca iar Justitia, Serban Nicolae anunta ca imunitatea lui Tariceanu nu va fi ridicata

politica

Senatorii PSD nu vor vota in plen pentru ridicarea imunitatii lui Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, miercuri, liderul grupului PSD din Senat, Serban Nicolae.

„Nu imbratisam formele de abuz care au paralizat Romania atata vreme, nu cred ca vreun coleg din PSD va fi de acord”, a declarat Nicolae.

„Am vazut dosarul, pe mine nu m-a convins ca trebuie inceputa urmarirea penala in aceasta cauza. Bataia de joc caracterizeaza DNA”, a mai spus senatorul PSD.

„Din punctul meu de vedere, scapa adevaratii infractori. Atata vreme cat te ocupi de adversari politici, inseamna ca nu te ocupi de adevaratii infractori si asta se si vede. Au disparut paduri, a disparut industria, a disparut flota, marea problema in Romania a fost cu doua salariate de la DGASPC Teleorman”, a atacat in continuare Serban Nicolae.

PSD si ALDE au o majoritate confortabila in Senat.

Comisia juridica a Senatului a votat, miercuri, pentru ridicarea imunitatii lui Calin Popescu Tariceanu. Decizia a fost luata cu 3 voturi ”pentru”, 2 voturi ”impotriva” si unul nul. Tariceanu este acuzat de DNA de luare de mita pe vremea cand era prim-ministru.

Raportul comisiei juridice va fi trimis plenului Senatului, cel care are ultimul cuvant in acest caz.

Senatorii juristi au amanat de sase ori dezbaterea privind ridicarea imunitatii lui Calin Popescu Tariceanu. Doar senatorii Opozitiei au venit la ultima dezbatere, de pe 9 aprilie, unde urma sa fie discutata cererea DNA pentru inceperea urmarii penale in cazul presedintelui Senatului.

DNA a transmis Senatului, in 7 noiembrie 2018, cererea de avizare a inceperii urmaririi penale in cazul lui Tariceanu, acesta apreciind ca este un demers politic si exprimandu-si convingerea ca in dosar e vorba de „multa maculatura”.

Calin Popescu Tariceanu este acuzat ca a primit, in perioada in care era premier, „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de o firma austriaca pentru a interveni pentru inchierea unor acte aditionale la un contract derulat de companie. Suma primita de Tariceanu reprezenta un comision de 10 la suta din valoarea acestor acte aditionale si ar fi fost folosita in beneficiul demnitarului, fiind transferata in baza unor contracte fictive incheiate cu mai multe companii offshore

Dosarul lui Calin Popescu Tariceanu are peste 70 de volume si cuprinde peste 17.000 de pagini.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: