Mircea Badea, dupa mesajul lui Donald Tusk: „Eu chiar asta fac, apar statul de drept ca Duckadam impotriva sceleratilor”

news

Mesajul de la Ateneul Roman al lui Donald Tusk este imposibil de contracarat chiar si de catre Antena 3, astfel incat propagandistii lui Voiculescu au ales sa si-l asume, dar sa-i rastoarne sensul in interesul lor. Mircea Badea sustine ca el „chiar” apara statul de drept, acesta fiind amenintat de „niste scelerati care vor sa nu fie respectate drepturile omului”.

”Este spectaculos ca Donald Tusk a vorbit in romaneste. A avut un discurs foarte inteligent construit, cu referire la lucrurile romanesti, cum ar fi: fiul meu are Duster, socrul meu a avut Dacie, idei despre Cioran, Eliade, Nichita Stanescu. Foarte tare Tusk. Nu a fost nimic exagerat, nimic patetic, nu a fost nicio nota stridenta. Omul care este la un anumit nivel de ceva timp se vede, are meciuri in picioare. Este cool, adecvat cu locul, cu momentul, este uman, normal, simpatic chiar. Ne-a facut o parada de cultura romaneasca absolut impresionanta”, a spus Mircea Badea la Antena 3.

”La un moment dat, domnul Tusk a zis – as vrea sa fac un apel la toti romanii sa apere, in Romania si in Europa, fundamentele civilizatiei noastre politice – libertatea, integritatea, respectarea adevarului in viata publica, statul de drept si Constitutia. Sa le apere cu aceeasi hotarare cu care Helmuth Duckadam a aparat acele patru penalty-uri la rand. Atunci si mie mi s-a parut imposibil, dar el a reusit. Si voi veti reusi. Pe aceasta cale, va asigur de tot sprijinul meu. A facut apel la emotionalul colectiv, toata lumea rezoneaza la cum a aparat Duckadam patru penalty-uri la rand. Era un gest care se invecineaza cu eroismul. Tusk a facut o comparatie desteapta.

Eu vreau, asa in abstract, sa-l asigur pe domnul Tusk ca unii dintre noi chiar asta fac si anume se lupta sa apere libertatea si statul de drept cum a aparat Duckadam patru penalty-uri la rand. Adica unii dintre noi se lupta ca serviciile secrete sa nu influenteze actul de justitie, se lupta ca unii procurori dornici de victorii personale sa nu masluiasca interceptarile din dosare asa cum s-a intamplat, se lupta ca in cadrul proceselor sa fie respectate drepturile fundamentale ale omului si ca judecatorii care le-au incalcat sa nu ajunga apoi presedinti la Curtea Suprema sau la Curtea Constitutionala. Unii dintre noi chiar ne luptam cu toate aceste lucruri, pentru statul de drept cel adevarat”, a adaugat Badea.

”In Romania sunt niste scelerati care vor sa nu fie respectate drepturile omului, vor ca unele persoane sa intre la puscarie doar pentru ca nu le place de ele. Noi luptam cu acesti bizari pentru statul de drept. Eu rezonez cu indemnul domnului Tusk. Eu asta fac de 14 ani incoace – si intentionez sa fac in continuare, desi ne-a pierit mult din aplomb”, a mai sustinut Mircea Badea.

Donald Tusk a vorbit in romaneste si a facut apel, in fata unei sali pline de lideri ai PSD, ca romanii sa apere statul de drept la fel cum Helmuth Duckadam a aparat patru penalty-uri la rand.

”Fac apel la romani sa apere libertatea, integritate, statul de drept si Constitutia cu aceeasi hotarare cu care a aparat portarul Helmuth Dukadam cele 4 penalty-uri in finala Cupei Campionilor de la Sevilla. Atunci mi s-a parut imposibil, dar el a reusit. Si voi veti reusi! Va asigur de tot sprijinul meu”, a spus Tusk. ”Fac apel la romani sa apere fundamentele civilizatiei noastre europene”, a spus presedintele Consiliului European.

„Sunt foarte mandru si fericit ca voi conduce impreuna cu dvs acest semestru al Presedintiei Consiliului UE. Sunt convins ca in aceste sase luni veti interpreta cu energie si intelepctiune o adevarat rapsodie romana. Sunt convins ca presdintia dvs va fi la fel de energica precum rapsodia lui George Enescu. Cred ca sub bagheta dvs va gasi sunetul potrivit si veti face tot ce va este in putinta pentru a apara interesele europene. Veti fi gazdele Europei si sunt convins ca veti actiona in spiritul proverbului – omul sfinteste locul”, a mai spus presedintele Consiliului European.

Tusk a citat apoi din Nichita Stanescu, Mircea Eliade, Andrei Plesu. ”Mai mult decat masinile romanesti ma fascineaza intelectualii romani, precum Mircea Eliade, Eugen Ionescu, Andrei Plesu, Tristan Tzara, ca si sportivii precum Nadia Comaneci”, a adaugat Tusk, amintind ca prima sa masina a fost o Dacia 1300.

Discursul lui Tusk a fost indelung aplaudat.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: