Mircea Badea: „Nu merita poporul avocat al lui ca Renate Weber. N-are nicio reactie dupa ce a fost executata”

politica

Mircea Badea, vedeta Antena 3, a sustinut in emisiunea sa ca poporul roman nu merita sa fie reprezentat in functia de Avocat al Poporului de Renate Weber. „M-am uitat sa vad cum a reactionat poporul. Cu toata dragostea, pe popor l-a durut in… Nicio strabatere!”, s-a plans Badea.

„Din ce am vazut si eu la televizor si am vazut destul, absolut! A fost o executie. Practic, nici nu i s-a dat dreptul sa vorbeasca. Procedura ciocul mic ca noi suntem la putere s-a aplicat.

Lista cu exemple unde a intervenit decisiv si corect pe baza de drepturi fundamentale ale omului este lunga. Tineti minte ca doar eu urlam ca un nebun ca e o mizerie ce se intampla in Romania. Clar, o executie.

M-am uitat sa vad cum a reactionat poporul. Cu toata dragostea, pe popor l-a durut in… Nicio strabatere! Atunci… bine! Nu merita poporul avocat al lui ca Renate Weber. Repet: m-am uitat sa vad care a fost reactia poporului. Zero! Atunci, un cantec vesel sa cantam, o manea sa ascultam, feri-feri-feri fericire!”, a spus Mircea Badea in emisiunea „In gura presei”.

Liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, a sustinut miercuri ca nu exista niciun element care sa justifice revocarea Avocatului Poporului si a precizat ca social-democratii vor ataca la Curtea Constitutionala decizia Parlamentului in cazul Renatei Weber.

„Pe procedura, nu exista niciun fel de element care sa justifice revocarea Avocatului Poporului. Prin urmare, vom ataca la Curtea Constitutionala acest vot dat in plenul Camerelor reunite. Singurul motiv pentru care coalitia majoritara doreste si se grabeste sa revoce Avocatul Poporului este unul foarte simplu. De la inceputul acestei guvernari, v-ati luat la tranta cu toata lumea – cu pensionarii, cu doctorii, cu profesorii, cu agricultorii, mai nou cu copiii si zilele acestea urmeaza sa dati o ordonanta de urgenta de anulare a majorarii alocatiilor. Practic, va luati la tranta cu poporul si vreti sa nu mai aiba niciun fel de aparator”, a spus Simonis in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.

Deputatii si senatorii au votat, miercuri, proiectul de hotarare privind revocarea Renatei Weber de la conducerea institutiei Avocatul Poporului. S-au inregistrat 247 de voturi „pentru”, 32 „impotriva”, iar un parlamentar nu a votat.

Mai mult despre: ,

Comentarii: