Mircea Diaconu a cerut la Bruxelles desfiintarea DNA: „Imi doresc si cer egalitate intre hoti. Trebuie cercetati egal, nu de organisme specializate”

politica

Europarlamentarul Mircea Diaconu a solicitat la Bruxelles, intr-o interventie in cadrul unei conferinte organizata de Parlamentul European, ca DNA sa fie desfiintata, pentru ca „hotii sa fie cercetati egal, nu de organisme specializate”. La conferinta a participat si sefa DNA, Laura Codruta Kovesi.

Diaconu a declarat ca DNA este un instrument similar cu institutiile care au existat in regimurile lui Stalin si Hitler.

„Istoria destul de recenta spune ca alti doi oameni politici importanti care au lasat urme in istorie, Stalin si Hitler, au procedat construind organisme specializate. Intr-o tara democratica, imi doresc si cer egalitate intre toti cetatenii si chiar intre hoti. Mai ales intre hoti. Trebuie arestati, cercetati, judecati toti in mod egal. Si nu de organisme specializate”, a spus Diaconu in timpul dezbaterilor.

Ulterior, intr-o interventie la Antena 3, Diaconu a militat si pentru anularea monitorizarii MCV.

„De fapt, nici Procurorului General din Ucraina nu i-am adresat o intrebare directa. M-am adresat ucrainenilor pentru ca asa era construita povestea. Cum ar veni, ucrainenii primeau un exemplu europeano-romanesc de rezolvare a problemelor lor. Si atunci, vorbind din experienta Romaniei – si mi-a sarit tandara in clipa cand am auzit ca iarasi MCV-ul era un fel de Premiul Nobel si solutia universala… le-am explicat ucrainenilor ca principiul de baza in UE este nediscriminarea niciunui stat european si niciunui cetatean european. Acesta este principiul de baza. Romania este pur si simplu discriminata cu MCV, cu ANI, cu Schengen. Acest lucru ma interesa pentru ca decidentii europeni sa inteleaga. Suntem exasperati de acest lucru. Am incercat sa le sugerez ucrainenilor sa nu accepte nicio discriminare. MCV-ul este un instrument care a functionat, din pacate, exact invers decat ar fi fost conceput. A fost folosit de niste oameni si institutii din Romania exact ca sa-si faca treburile colorate”, a spus Mircea Diaconu la Antena 3.

„MCV-ul, catre Romania si Bulgaria, este pe moarte. Majoriatatea celor de pe aici, in frunte cu Jean Claude Juncker, sunt siguri ca acest lucru nu are sens. Nu ne va apuca 2019 cu acest MCV de care se agata cu disperare niste oameni”, a mai zis europarlamentarul.

Kovesi a participat, marti, la o conferinta cu tema „Lectii de invatat din Romania: schimb de bune practici intre autoritatile anticoruptie din Romania si Ucraina”, organizata de Parlamentul European, la Bruxelles.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: