Mircea Toma (Salvati Vama Veche) despre venirea REFUGIATILOR: „Sa ne deschidem bratele”

news

Mircea Toma, fondator al asociatiei Salvati Vama Veche, considera ca turistii din Vama se pot armoniza cu refugiatii care vor sosi in aceste locuri. „Nu trebuie decat sa ne deschidem bratele”, a declarat Toma.

Autoritatile din Vama Veche au inceput pregatirile pentru cazarea a cel putin 500 de refugiati, a anuntat Pro TV. Contactat de B1 TV, Mircea Toma considera ca turistii care vor veno in Vama Veche se vor putea „armoniza” cu migrantii daca „isi vor deschide bratele”.

„Nu se pune problema sa se adapteze refugiatii la turisti. Refugiatii sunt oameni intr-o mare nevoie de ajutor. Eu cred ca putem gasi printre acei turisti si oameni foarte generosi. Problema e cum se poate face sa ii ajutam. Uite, putem face programe de ajutor pentru copiii lor. Putem face evenimente turistice pentru copiii lor. Sunt locuri foarte aparte in zona, pentru vizitat.

Nu va ganditi numai la baruri sau la plaja cu nudisti, pentru ca nu este singurul loc relevant in zona. Se poate armoniza in masura in care noi ne deschidem bratele”, a declarat Mircea Toma.

El a cerut autoritatilor locale sa dea dovada de mai multa transparenta.

„Refugiatii nu sunt un pericol. Vreau sa reprosez autoritatilor lipsa de transparenta si lipsa de pregatire de comunicare in acest caz, deoarece reactia oamenilor poate sa fie ostila.

Trebuie sa le creem oportunitatea sa isi gaseasca un rost. Cat timp sunt refugiati, ei nu au alt statut. Ei sunt intr-un prim stadiu de evaluare. O sa stim mai multe despre ei, si despre oportunitatile prin care ii putem ajuta. Trebuie sa stam cu bratele deschise si sa ii asistam”, a mai spus Toma.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,


Comentarii: