Miros de sange in PSD, s-a activat si Serban Nicolae. Cere schimbarea lui Dancila: „Nu poate fi ca voievozii de odinioara”

politica

Senatorul PSD Serban Nicolae solicita si el, a doua zi dupa alegeri, ca Viorica Dancila sa fie debarcata de la varful partidului. „Mi-e greu sa cred ca este liderul pe care PSD il poate lua ca stegar, ca voievozii de odinioara, care ridicau palosul si duceau inainte spre victorie intreaga trupa”, spune Nicolae.

”Ca unul care am candidat la sefia acestui partid in urma cu cateva luni, as surprinde daca as avea o alta opinie. Din punctul meu de vedere, insa, cel care conduce acest partid, tinand cont de faptul ca votantii stangii sunt votanti asumati, sunt militanti, sunt oameni care se implica, intotdeauna presedintele acestui partid ar trebui sa fie un om care sa tina steagul sus, care sa reprezinte un simbol, care sa traga dupa el partidul, care sa dea o directie la care militantii nostri sa se alature din convingerea pe care o are orice stangist. Altfel, exista tendinta de a alege solutii caldute, solutii care sa nu deranjeze foarte tare, solutii de bun simt, in esenta, dar care nu reusesc sa duca nicaieri”, a declarat Serban Nicolae pentru RFI.

Senatorul PSD a mai aratat ca Viorica Dancila ”este un coleg cat se poate de decent, e un coleg implicat, pe care te poti baza, dar mi-e greu sa cred ca este liderul pe care PSD il poate lua ca stegar, ca voievozii de odinioara, care ridicau palosul si duceau inainte spre victorie intreaga trupa”.

Serban Nicolae considera ca acum, dupa alegerile prezidentiale, e nevoie de ”o analiza foarte temeinica, foarte serioasa, foarte des repetata, foarte de mult timp anuntata si niciodata facuta asa cum trebuie. Categoric, lucrurile trebuie analizate, pentru ca eu raman la parerea ca in Romania exista un electorat puternic, masiv, de stanga, un electorat care nu-si gaseste intotdeauna cele mai bune solutii de candidati sau cele mai bune oferte electorale”.

Senatorul PSD crede ca analiza din partid ar trebui sa fie ”in mare masura, obiectiva si lipsita de prejudecatile de natura personala. De foarte multe ori, din tendinta de a nu jigni sentimente, de a nu rani sensibilitati, de a nu fi foarte aspri cu unii dintre colegi, avem tendinta de a trece mai superficial peste niste cauze care s-au adancit in ultimii ani. De multe ori, avem tendinta de a spune ca sunt altele motivele, ca sunt altele cauzele, ca de regula din exterior au venit principalele surse ale unui esec electoral. Cred ca de data asta, ar trebui sa acceptam ideea ca o critica obiectiva, o critica poate severa la adresa activitatii unor colegi, prestatiei unor colegi, a fiecaruia dintre noi este in interesul tuturor, nu e o chestiune personala, de antipatie sau de ranchiuna, ci o chestiune de igiena politica interna cat se poate de necesara”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: