politica

Miruirea pesedista are succes. Din cauza CCR, ICCJ decide rejudecarea de la zero a dosarului lui Dan Sova

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, luni, rejudecarea de la zero a dosarului de coruptie al lui Dan Sova la instanta de fond. Un singur judecator a cerut trimiterea unor intrebari CJUE si suspendarea cauzei.

Dan Sova devine primul beneficiar al deciziei CCR privind lipsa de legalitate a completurilor de trei judecatori.

Avocatii lui Dan Sova au cerut admiterea apelului si desfiintarea deciziei anterioare a Curtii Supreme, care il condamnase pe 20 iunie 2018 pe fostul ministru la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul CET Govora.

Instanta Suprema a decis totodata ca fondul procesului sa fie redjudecat la Curtea de Apel Bucuresti, pentru ca Dan Sova nu mai este senator.

Dan Sova a fost prezent, luni, la ICCJ, insa nu a facut declaratii in fata instantei si nici in fata jurnalistilor.

Dan Sova se afla in libertate incepand din luna decembrie 2018, dupa ce instanta suprema a suspendat executarea pedepselor, ca urmare a admiterii in principiu a contestatiei in anulare (o cale extraordinara de atac), dupa decizia Curtii Constitutionale privind compunerea nelegala a completurilor de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Dan Sova a fost condamnat in iunie 2018 la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul CET Govora, insa a fost anulata pedeapsa in urma deciziei ICCJ. Acesta a fost, de fapt, primul proces in care instanta suprema a admis contestatia in anulare, dupa valul de eliberari in baza acestora din decembrie 2018.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: dan sova

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

12 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

12 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

12 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

12 ore ago