Miscarea lui Marcel Vela, cum anihileaza influenta lui Raed Arafat. Infiinteaza o noua structura care va inghiti DSU

news

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat luni ca ia in calcul sa infiinteze o noua structura in cadrul MAI, „Agentia de Salvare”, in care vor fi incorporate toate structurile statului cu atributii in acest sens.

Operatiunile de salvare erau coordonate pana acum de DSU, structura condusa de Raed Arafat. Noua institutie va inghiti DSU si cel mai probabil nu va fi condusa de Raed Arafat.

Marcel Vela a adaugat ca a discutat cu Raed Arafat despre aceasta noua structura si acesta s-ar fi declarat de acord cu infiintarea ei.

”Poate, in perspectiva, chiar etapizat, am putea face o Agentie Nationala pentru Situatii de Urgenta si in acest sens, evident ca puse sub o singura umbrela toate activitatile, toti factorii responsabili, cu debatere publica, cu analiza, vom ajunge la concluzia ca sistemul de situatii de urgenta poate fi imbunatatit”, a declarat Marcel Vela.

Intrebat daca asta presupune disparitia functiei de secretar de stat specializat pentru situatii de urgenta, pe care in prezent o detine Raed Arafat, Vela a spus: ”Reorganizarea ministerului am inceput-o de jos in sus, inca nu am discutat, pentru ca secretarii de stat sunt in subordinea premierului. Inca nu am discutat despre reconfigurarea functiilor de la conducrea Ministerului, functiile publice care tin de zona politica”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: