Miscarea lui Putin, cum vrea Rusia sa razbune atacul SUA din Siria. Insa va avea sanse foarte mici de reusita

externe

Rusia a propus un proiect de rezolutie in Consiliul de Securitate al ONU in care cere condamnarea ”agresiunii impotriva Republicii Arabe Siriene de catre SUA si aliatii lor cu incalcarea dreptului international si a Cartei ONU”, transmit Reuters si AFP.

O reuniune de urgenta a Consiliul de Securitate al ONU este programata sambata cu incepere de la ora 15.00 GMT, la cererea Rusiei, dupa loviturile aeriene intreprinse de SUA, Franta si Marea Britanie impotriva regimului din Siria.

Proiectul de rezolutie a fost facut sa circule de Rusia cu putin timp inaintea reuniunii. Nu este insa clar cand ar putea fi supus la vot.

Potrivit unor diplomati citati de Reuters, este improbabil ca proiectul de rezolutie va primi numarul minim necesar de noua voturi pentru a forta un veto din partea SUA, Frantei sau Marii Britanii.

Pentru a fi adoptat, un proiect de rezolutie are nevoie de noua voturi pentru si niciun veto din partea celor cinci membri permanenti ai Consiliul de Securitate – SUA, Rusia, China, Franta si Marea Britanie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: