Miscari coordonate ale penalilor. Cum a reusit Dan Andronic sa amane procesul lui Tariceanu pana in septembrie 2017

news

Marti a avut loc un nou termen in procesul in care Calin Popescu Tariceanu este judecat pentru marturie mincinoasa. Insa judecarea cauzei s-a amanat pentru septembrie intrucat Dan Andronic, martor in proces, a tras chiulul.

La termenul de marti al procesului in care este judecat Calin Popescu-Tariceanu, trebuia audiat in calitate de martor jurnalistul Dan Andronic, insa acesta nu s-a prezentat in sala de judecata. Procurorul de sedinta a cerut judecatorilor citarea lui cu mandat, insa presedintele completului, Stefan Pistol, nu a fost de acord si a amanat dosarul pentru data de 5 septembrie.

DNA a anuntat, marti, ca Serban Mihailescu, fost parlamentar si secretar general al Guvernului Nastase, va fi cercetat de DNA pentru marturie mincinoasa in legatura cu declaratia data ca martor in instanta in dosarul in care este judecat presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu. Pe 23 mai, Serban Mihailescu a declarat la instanta suprema ca si-a facut aproape toate concediile cu Dan Andronic, el fiind nasul copiilor patronului de la ”Evenimentul zilei”, iar in anul 2008 a participat la nunta acestuia, de la Monte Carlo, unde au mai fost prezenti Adrian Nastase, Calin Popescu-Tariceanu, Nicolae Dumitru — ”Niro” si Dan Ioan Popescu.

In declaratia data atunci in sala de judecata, Serban Mihailescu a relatat ca l-a intalnit de doua ori pe Tariceanu in afara intrevederilor oficiale, in 2008 si 2009, insa nu a colaborat niciodata cu acesta pe linie de partid sau administratie.

„L-am intalnit pe Calin Popescu-Tariceanu in doua ocazii. In anul 2008, la nunta lui Andronic (desfasurata la Monte Carlo — n.r.). Eu sunt nasul de botez al copiilor lui Andronic. Eu am participat doar la ceremonia religioasa si am stat mai putin de 24 de ore. La nunta au mai fost Adrian Nastase, Calin Popescu-Tariceanu, Nicolae Dumitru — patronul de la ‘Niro’. Nas a fost Dan Ioan Popescu. Erau cam 20 — 30 de persoane din Romania. Nu am participat la petrecere. Nici macar nu a fost o petrecere, a fost o masa oarecare. La 12 noaptea am plecat. (…) Cu Dan Andronic eram prieten de concediu. Aproape toate concediile le-am facut impreuna. Nu aveam discutii politice cand mergeam in concediu”, a spus Serban Mihailescu.

Acesta a precizat ca, in anul 2009, Nicolae Dumitru si Dan Andronic l-au invitat in Israel, pentru a participa la o serbare organizata de consultantul politic Tal Silberstein.

Presedintele Senatului este acuzat ca a facut in fata procurorilor „declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat si nu a spus tot ce stie in legatura cu imprejurari esentiale, urmarind prin aceasta impiedicarea / ingreunarea tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata”.

„A mentionat in mod nereal ca nu a avut cunostinta despre: – retrocedarea catre Paul Philippe Al Romaniei a unor suprafete de teren in Baneasa (fosta ferma regala) si Snagov (trunchiul de padure Fundul Sacului), – implicarea inculpatilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi si a altor persoane in procedurile de retrocedare, – actele de vanzare–cumparare vizand aceste bunuri (…)

A mai facut declaratii necorespunzatoare adevarului si nu a spus tot ce stie in legatura cu relatia avuta cu inculpatii Tal Silberstein, Andronic Dan Catalin si Truica Remus, in contextul mentionat mai sus, intalnirile si discutiile purtate cu acesta din urma referitor la taxele notariale privind tranzactionarea imobilelor mentionate mai sus si modalitatea de dobandire si valorificare a bunurilor revendicate (…)

A declarat ca nu a avut o relatie apropiata cu Marius Marcovici, ascunzand totodata ca are cunostinta de relatia acestuia din urma cu inculpatul Tal Silberstein. Totodata a afirmat in mod nereal ca nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din Romania”, acuza DNA intr-un comunicat de presa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: