Miscarile lui Grindeanu au succes, Dragnea si-a anulat de urgenta planurile. Darius Valcov este scos din nou la atac

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, si-a anulat programul din acest weekend, unde trebuia sa participe la scoala de vara a Tineretului Social Democrat, din statiunea Neptun.

Mai sunt doar trei zile pana la depunerea motiunii prin care PSD vrea sa darame Cabinetul Grindeanu, iar Liviu Dragnea intentiona sa mearga la mare, la scoala de vara a Tineretului Social Democrat.

Potrivit  Antena 3, este foarte probabil ca Darius Valcov sa se ocupe de redactarea motiunii impotriva guvernului.

Sociologul Marius Pieleanu, un apropiat al conducerii PSD, a anuntat, vineri, la Antena 3, ca sunt cel putin 30 de parlamentari ai PSD care vor refuza sa voteze motiunea de cenzura.

El spune ca in aceste momente se poarta negocieri „fata in fata” cu toti parlamentarii PSD. Negocierile sunt duse, din partea conducerii PSD, de catre Marian Neacsu.

PSD si ALDE au nevoie de cel putin 233 de voturi in Parlament pentru a demite guvernul pe care l-au instalat in urma cu jumatate de an.

Dintr-un total de 464 de alesi, majoritatea PSD-ALDE are un total de 247 de parlamentari. Daca informatiile lui Pieleanu sunt corecte, atunci motiunea de cenzura va fi votata doar de 217 parlamentari, numar insuficient pentru a-l darama pe Grindeanu.

Antena 3 a anuntat ca Sorin Grindeanu a initiat, vineri, negocieri cu UDMR pentru a-si asigura si sustinerea parlamentarilor maghiari.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: