Miting urias al covidiotilor in Berlin. Nazisti prezenti, politia a intervenit in forta

externe

Politia berlineza a dispersat un miting de protest impotriva masurilor impuse pentru a opri raspandirea coronavirusului si i-a obligat sa coboare de pe o scena pe organizatori, in cadrul eforturilor de a intrerupe evenimentul, relateaza sambata dpa, citata de Agerpres.

Politia a dat jos de pe scena mai multi organizatori, in strigatele si huiduielile participantilor la manifestatie, folosind de asemenea forta fizica cand o persoana a refuzat sa se conformeze.

Politia a intrerupt evenimentul, la care au luat parte aproximativ 20.000 de persoane, pe motiv ca organizatorii nu au asigurat reglementarile de siguranta cerute. Majoritatea participantilor la eveniment nu purtau masti de protectie si nu respectau distantarea sociala.

Cand participantii au fost opriti sa mearga mai departe, politia le-a declarat ca ei comit delicte, ceea ce a dus la alte tipete si huiduieli.

Anterior, Politia a folosit megafoane Prin care a cerut in mod repetat manifestantilor sa respecte distantarea, a anuntat pe Twitter ca „a depus plangere” contra organizatorului evenimentului din cauza „nerespectarii regulilor de igiena”.

Politia din Berlin, care folosind megafoane a cerut in mod repetat manifestantilor sa respecte distantarea, a anuntat pe Twitter ca „a depus plangere” contra organizatorului evenimentului din cauza „nerespectarii regulilor de igiena”, relateaza sambata France Presse.

Mai multi contramanifestanti, inclusiv un grup de asa-numiti „bunici impotriva extremei drepte”, i-au insultat pe militanti numindu-i „nazisti”.

Motto-ul manifestatiei, „Ziua Libertatii”, este de asemenea titlul unui film al realizatoarei naziste Leni Riefenstahl despre conferinta partidului lui Adolf Hitler NSDAP in 1935.

Mai multi politicieni au criticat mobilizarea. Saskia Esken, sefa social-democratilor, partid minoritar in coalitia guvernamentala cu conservatorii Angelei Merkel, i-a criticat pe acesti „Covidiots”.

„Fara distantare, fara masca: ei pun in pericol nu doar sanatatea noastra, dar si succesul nostru impotriva pandemiei si pentru redresarea economiei, a educatiei si a societatii. Iresponsabil!”, a scris ea pe Twitter.

Jan Redmann, liderul CDU in parlamentul landului Brandenburg, a estimat pe aceeasi retea sociala: „inca 1.000 de noi infectii pe zi, iar la Berlin sunt demonstratii impotriva masurilor anti-coronavirus? Nu ne mai permitem aceste absurditati periculoase”.

In timp ce Germania a fost pana acum in mare parte scutita de pandemie, care a facut mai putin de 9.200 de victime, autoritatile sunt alarmate de cresterea din nou a numarului de infectii in ultimele saptamani.

Sambata, numarul de noi infectii a crescut cu 955 fata de ziua precedenta, un nivel ce nu a mai fost atins de la 9 mai, potrivit Institutului de sanatate Robert Koch.

Mii de manifestanti ostili masurilor de restrangere a libertatilor pentru a combate COVID-19 au marsaluit pasnic sambata dupa-amiaza in centrul Berlinului.

Estimati de politie la aproximativ 15.000, numarul demonstrantilor a fost mult mai mic decat 500.000, cifra anuntata de organizatorii acestei mobilizari intitulate „Sfarsitul pandemiei – Ziua Libertatii”.

Mai mult despre:

Comentarii: