Mitingul PSD. Presa straina nu se lasa pacalita: „Majoritatea la putere isi mobilizeaza trupele impotriva magistratilor”

politica

Cote obligatorii de manifestanti, sloganuri transmise prim mail, autocare rechizitionate: stanga la putere in Romania isi mobilizeaza trupele pentru o mare manifestatie impotriva „abuzurilor” magistratilor, sambata, la Bucuresti. Asa prezinta agentia internationala de presa France-Presse protestul social-democratilor din Piata Victoriei.

„Ii asteptam pe toti cei care doresc sa traiasca intr-o tara libera, (…) unde drepturile fundamentale ale cetatenilor sunt respectate”, a anuntat seful stangii, Liviu Dragnea.

Condamnat in 2016 la doi ani de inchisoare pentru frauda electorala si acum amenintat de un verdict iminent intr-un alt proces, Dragnea vrea sa denunte „abuzurile” sistemului judiciar, noteaza AFP.

Acesta figura controversata a scenei politice se declara victima unui „stat paralel care paraziteaza institutiile” si nu a incetat, de la ajungerea in fruntea tarii, la finele lui 2016, sa isi accentueze presiunea asupra magistratilor

Potrivit acestuia, „mai multe sute de mii de persoane”, membri si simpatizanti ai PSD, sunt asteptati in Piata Victoriei, in fata sediului guvernului.

In conditiile in care capitala este in mod traditional apropiata de centru-dreapta, PSD a pus in practica un plan detaliat pentru a „ocupa” aceasta piata, teatru de peste un al al unor proteste impotriva unei controversate reforme a justitiei dorita de PSD.

Potrivit numeroaselor marturii publicate de mass media, alesii locali dar si directori de scoli si de spitale au facut presiuni asupra subordonatilor lor pentru a merge la Bucuresti. „Au fost inchiriate autocare si trenuri speciale, au fost rechizitionate masini si au fost solicitate contributii financiare”, noteaza AFP.

Judetul Giurgiu (sud), unul dintre cele mai sarace din tara. ar urma sa fie reprezentat de 10.000 de persoane, in timp ce parlamentarii social-democrati locali au platit fiecare echivalentul a 1.900 de euro pentru a finanta aceasta operatiune, potrivit liderului local al PSD, Nicolae Badalau.

Potrivit unui document publicat de presa, organizatorii au aveut cerinte specifice: manifestanti imbracati in alb, un drapel tricolor la fiecare 10 manifestanti si o pancarta la 40 de oameni.

Pliante care invita bucurestenii sa iasa in strada „pentru a apara democratia si pentru a spune Stop statului paralel care vrea sa controleze Romania” au fost distribuite in cutii postale din Bucuresti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Mai mult despre: ,

Comentarii: