Mizeria din spatele scrisorii anti-Kovesi, scoasa la iveala chiar de Dancila. Premierul PSD il lauda pe Tudorel Toader

politica

Premierul Viorica Dancila a declarat, joi, ca este total de acord cu ce a transmis Tudorel Toader in scrisoarea in care ministrul Justitiei anunta de ce considera ca Laura Codruta Kovesi nu este potrivita pentru functia de procuror-sef european.

„Este adevarat. Regulile privind procedura de selectie a procurorului european trebuie respectata de toate statele membre. Sunt intru totul de acord cu ce a spus Tudorel Toader. Nu are nimeni ceva personal cu doamna Kovesi. Atata timp cat asupra unei persoane, indiferent care este, planeaza anumite acuzatii, ele trebuie lamurite. De aceea ministrul Justitiei a avut acea retinere. De aceea nu am propus, Guvernul nu a sustinut. Al doilea aspect este legat informatiile din spatiul public legat de modul cum s-a desfasurat presedintia rotativa”, a afirmat Viorica Dancila, joi seara, la Romania TV, citata de Mediafax.

„Noi nu am spus sustineti sau nu pe cineva. Mai mult in COREPER pentru faptul ca Romania are un roman printre candidati, toata procedura va fi condusa de Finlanda. Inca o data se incearca prin dezinformare sa se creeze o imagine negativa si nu e corect pentru ca informatiile sunt preluate de alte 27 de state membre, Romania detinand Presedintia rotativa”, a completat seful Executivului.

Financial Times a publicat o scrisoare a ministrului roman al Justitiei, Tudorel Toader, in care solicita ca Laura Codruta Kovesi, fost procuror-sef DNA, sa nu fie numita in functia de procuror-sef european. La baza cererii stau, potrivit scrisorii, dosarele deschise de aceasta impotriva mai multor magistrati si judecatori si demiterea sa de la DNA.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat joi, pentru Mediafax, ca scrisoarea publicata in Financial Times este facuta in numele Guvernului Romaniei.

Avand in vedere ca Laura Codruta Kovesi este candidatul ales de comisiile parlamentare pentru functia de procuror-sef european, iar Consiliul UE a stabilit ca Jean-Francois Bohnert sa fie desemnat pentru sefia Parchetului UE, o negociere va avea loc intre Parlament si Consiliu, pentru a ajunge la un consens.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: