Moldova este in pragul RAZBOIULUI civil. Pro-rusul Dodon ameninta: „Nu va jucati cu focul”

politica

Socialistul pro-rus Igor Dodon, candidatul care a obtinut cele mai multe voturi in urma alegerilor prezodentiale controversate din Republica Moldova, a trecut la amenintari. El este iritat de protestele organizate de tineri la Chisinau fata de neregulile din timpul procesului electoral.

„Atat CEC, cat si numaratoarea noastra a confirmat ca noi am invins in acest scrutin. Alegerile au fost recunoscute deja si de observatorii internationali. Am primit deja mai multe felicitari din partea mai multor presedinti.

Regret pozitia oponentilor mei politici, ei au demonstrat ca nu au maturitatea politica sa recunoasca democratia Republicii Moldova si incita lumea la proteste. Stimati oponenti, aveti curaj sa recunoasteti infrangerea.
Vrea sa va spun ca aceste speculatii de pe dreapta creaza si dej apar un val de contraproteste de pe stanga. Noi sapte ani am asteptata aceasta victorie, daca voi credeti ca noi n-o vom apara.

Nu va jucati cu focul. Cetatenii nostri, sustinatorii, sute de mii, sunt gata sa vina si sa apere victoria, dar noi nu ne dorim destabilizarea situatiei. Facem un apel la calm. Nimeni nu participa la proteste, pana eu nu voi spune.

Eu am cerut si cer inca o data oponentilor politici linisti-va, alegerile au trecut. Nu folositi copii ca carne de tun. Eu stiu ce faceti voi prin licee, proferosorii de la universitati..Noi avem nevoie de liniste in Republica Moldova”, a declarat Igor Dodon, marti, intr-o conferinta de presa.

Aproximativ 2.000 de persoane au iesit in strada, luni dupa-amiaza, pentru a manifesta impotriva modului de organizare a celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale de duminica, dar si fata de victoria socialistului Igor Dodon. Manifestantii s-au adunat la amiaza in Piata Marii Adunari Nationale, chiar in fata sediului Guvernului, apoi s-au deplasat la sediul Comisiei Electorale Centrale (CEC), unde au cerut demisia conducerii acesteia, iar ulterior, dupa aproape doua ore, s-au oprit in zona statuii lui Stefan cel Mare din centrul municipiului Chisinau.

Ei au aprins lumanari si au scandat „Scoala-te, Stefan!”, dar si lozinci de genul „Refuz, rezist, sunt antisocialist”, „Jos mafia!”, „Jos Dodon!” sau „Jos Moscova!”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: