Monica Macovei: ”Toader, noaptea, ca hotii, incearca sa distruga justitia independenta. Trebuie oprit”

politica

Europarlamentarul Monica Macovei critica propunerile ministrului Tudorel Toader de modificare a legilor Justitiei, sustinand ca acestea sunt „cea mai puternica incercare de subjugare” a acestui domeniu.

„Si Toader, noaptea, ca hotii, incearca sa distruga justitia independenta. Trebuie oprit! Propunerile de modificare a legilor justitiei sunt cea mai puternica incercare de subjugare a justitiei, procurorilor si judecatorilor. Reiese clar din modificari ca PSD, prin alunecosul util Toader, vrea sa controleze politic justitia. Modelul Stanoiu — Nastase, cand dosarele de coruptie se decideau la sediul de partid, este respectat intocmai si chiar depasit”, a declarat Monica Macovei pentru Agerpres.ro.

Ea mentioneaza ca ministrul Justitiei a publicat miercuri seara proiectele de modificare a legilor Justitiei „fara sa renunte la nicio propunere din cele care distrug justitia din Romania”.

„De ce vor Toader si PSD sa incalece politic justitia independenta? De ce vor Toader si PSD sa izoleze Romania pe plan extern? Ca singura alternativa pentru Romania sa fie gubernie ruseasca?”, conchide europarlamentarul.

Comentarii: