politica

„Monstruoasa OUG 114 a fost in sfarsit desfiintata”. Anuntul sefului Cancelariei prim-ministrului

Seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca, anunta ca actul normativ care elimina prevederi din OUG 114 a intrat in vigoare, joi, prin publicarea in Monitorul Oficial.

„Monstruoasa OUG 114, rod al unor minti ticaloase din PSD, gandita de tripleta Dragnea – Valcov – Teodorovici impotriva economiei private, a fost in sfarsit desfiintata. Astazi, a fost publicata in Monitorul Oficial Ordonanta Guvernului Orban care elimina aberatiile economice din OUG 114 si impune noi masuri necesare pentru echilibrarea bugetului”, a scris Danca, pe Facebook.

El a amintit principalele modificari ale OUG 114, care intra in vigoare incepand de joi: „eliminarea prevederilor care au pus in pericol functionarea fondurilor private de pensii si banii participantilor la Pilonul 2 de pensii; abrogarea taxei de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din sectorul energetic care a dus la cresterea preturilor pentru energie si utilitati; liberalizarea pietei de energie prin eliminarea treptata a pretului fix de vanzare la producatori care a avantajat importurile de gaze si energie electrica; desfiintarea taxei pe activele bancare care a dus la cresterea costurilor de creditare si a ratelor bancare; desfiintarea schemei fictive de finantare fara resurse bugetare din Fondul de Dezvoltare si Investitii; plafonarea indemnizatiilor pentru demnitari si a sporurilor din sectorul public la nivelul lunii decembrie din 2019; plata activitatilor desfasurate de militari si politisti in zilele libere sau de sarbatorile legale si a alocatiei pentru drepturile de hrana; incetarea detasarilor din sectorul privat in sectorul public prin care erau evitate concursurile de ocupare a unor functii publice; inghetarea punctului de amenda la nivelul anului 2019, la 145 lei; suspendarea pensiilor speciale pentru primari in 2020”.

„Si chiar daca PSD s-a incapatanat pana in ultima clipa sa blocheze adoptarea acestor masuri de corectare a prevederilor nocive din OUG 114, prin sesizarea proiectului de lege pentru care Guvernul Orban si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului, astazi acestea intra vigoare si vor produce efecte benefice pentru economie si pentru bugetul statului. OUG 114, ‘greu de ucis’, dar in final am reusit”, a completat Ionel Danca.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

A ramas iar fara vin? Dmitri Medvedev ameninta tarile occidentale cu atacuri nucleare asupra capitalelor lor, daca vor trimite trupe in Ucraina

Rusia va raspunde cu un atac nuclear asupra Londrei, Parisului si Washingtonului daca trupele occidentale…

2 minute ago

Doi rezervisti israelieni, ucisi in urma unui atac cu drona revendicat de miscarea terorista Hezbollah

Doi soldati in rezerva ai IDF au fost ucisi ieri dupa-amiaza intr-un atac cu drona…

17 minute ago

Statele Unite au anuntat ca vor boicota ceremonia de investire a presedintelui Rusiei, Vladimir Putin

Statele Unite au anuntat luni ca nu vor participa la ceremonia de investire a presedintelui…

32 de minute ago

O noua teorie deliranta la Moscova: „Istoria se repeta. In perioada premergatoare operatiunii speciale, Occidentul pregatea o agresiune impotriva patriei noastre”

Seful Directiei Principale de Informatii a Statului Major General al Fortelor Armate Ruse - adjunctul…

9 ore ago

Germania si-a rechemat pentru o saptamana ambasadorul in Rusia, in semn de protest fata de atacul cibernetic. Cehia il convoaca pe ambasadorul rus

Germania a anuntat luni ca si-a rechemat ambasadorul in Rusia pentru o saptamana de consultari…

12 ore ago