Moscova a prezentat utilaje agricole in flacari ca fiind tancuri germane Leopard distruse: „Rusia a distrus doua combine de recoltat. Aplauze” – Video

externe

Tancuri in camuflaj de combine? Internautii s-au amuzat pe seama unei inregistrari video difuzata de Ministerul rus al Apararii, care ar arata distrugerea mai multor tancuri Leopard. Dar se pare ca este vorba de echipamente agricole, scrie Der Spiegel.

Un tractor? O combina de recoltat? Sau este un Leopard? Internetul este plin de glume pe seama unui videoclip al Ministerului rus al Apararii care ar arata atacuri reusite impotriva tancurilor grele de lupta Leopard. Cu toate acestea, se pare ca arata distrugerea unor utilaje agricole.

„Rusia a distrus doua combine de recoltat. Aplauze”, a ironizat expertul in securitate Carlo Masala intr-un tweet.

Criticile la adresa trupelor Rusiei vin si din interiorul propriilor randuri. Potrivit blogului militar pro-rus Woenny Oswedomitel, inregistrarea video pe care ministerul a distribuit-o pe canalul sau Telegram arata distrugerea unui tractor.  „A intrat apoi in raportarile catre Ministerul Apararii ca Leopard 2”.

Ministrul Apararii, Serghei Soigu, anuntase anterior, printre altele, distrugerea a opt tancuri grele de lupta Leopard.

Alti bloggeri militari rusi au criticat, de asemenea, povestea de succes. Potrivit bloggerului nationalist Fighterbomber, acestea sunt imagini de anul trecut. La acea vreme, Kievul nu dispunea de niciun tanc greu de lupta de tip Leopard.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: