externe

Moscova, amenintare fara precedent in istoria recenta la adresa Poloniei: „Este considerata un inamic periculos, si-ar putea pierde calitatea de stat”

Dmitri Medvedev, un aporpiat al presedintelui Vladimir Putin, a avertizat joi Polonia ca este considerata un „inamic periculos” de catre Rusia si ca ar putea ajunge sa-si piarda calitatea de stat daca isi continua cursul actual.

Fostul presedinte rus Dmitri Medvedev, in prezent vicepresedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a facut aceste comentarii intr-un articol de 8.000 de cuvinte despre relatiile ruso-poloneze, afirmand ca Moscova are acum un „inamic periculos” in Polonia.

„O vom trata (Polonia) exact ca pe un inamic istoric”, a spus Medvedev. „Daca nu exista nicio speranta de reconciliere cu inamicul, Rusia ar trebui sa aiba doar o singura atitudine, foarte dura, in ceea ce priveste soarta acestui stat”.

„Istoria a dat de mai multe ori un verdict necrutator polonezilor: oricat de ambitioase ar fi planurile revansarde, prabusirea lor ar putea duce la moartea statalitatii poloneze in intregime”, a mai spus Medvedev, citat de Reuters.

Polonia, care a sprijinit Ucraina, acuza Rusia ca incearca sa o destabilizeze tara  campanii de dezinformare si spionaj. Moscova a condamnat ceea ce considera a fi pozitia ostila a Varsoviei fata de ea si fata de interesele rusesti din Polonia, aminteste Reuters.

Medvedev, care s-a prezentat drept un modernizator liberal atunci cand a fost presedinte in perioada 2008-2012, este acum unul dintre cei mai duri pioni ai Kremlinului, avand o atitudine extrem de anti-occidentala, atacand adesea Occidentul cu insulte.

Diplomatii spun ca opiniile sale indica modul de gandire la nivelurile superioare ale elitei de la Kremlin.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Viktor Orban vine in Transilvania chiar inainte de alegerile din 9 iunie. Ministru ungar: „Oricine este dusmanul maghiarilor din Transilvania este dusmanul Ungariei”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, va sosi in Transilvania la inceputul lunii iunie, subliniind parteneriatul strategic…

60 de minute ago

Rascoala in Noua Caledonie a celor care doresc independenta. Franta a trimis trupe pentru a readuce „ordinea si linistea” – Video

Franta a impus miercuri stare de urgenta in teritoriul francez Noua Caledonie din Pacific pentru…

50 de minute ago

Pretul saormelor s-a dublat in Germania, problema a fost dezbatuta chiar si de cancelarul Scholz. Un nou termen isi face loc in politica germana: donerflatia

In Germania, doner kebab (similar cu faimoasa saorma din Romania), odinioara accesibil, a devenit emblema…

3 ore ago

A 17-a editie a Conferintei Internationale „Perspectives in Banking and Financial Law”, organizata de Facultatea de Drept din cadrul ASE Bucuresti

A 17-a editie a Conferintei Internationale „Perspectives in Banking and Financial Law”, organizata de Facultatea…

42 de minute ago

Accident comis de o soferita in Capitala, o bunica si nepotul ei au fost loviti in timp ce traversau strada

O soferita in varsta de 44 de ani din Bucuresti a lovit joi cu masina…

O oră ago