externe

Moscova i-a interzis lui Biden sa intre in Rusia. 963 de cetateni americani au primit interdictie: „Actiunile ostile ale Washingtonului se vor intoarce ca un bumerang impotriva SUA”

Rusia a interzis sambata intrarea in aceasta tara pentru un numar de 963 de cetateni americani, printre care presedintele SUA Joe Biden si secretarul de stat Antony Blinken, in replica la sanctiunile impuse de SUA dupa agresiunea militara a Rusiei contra Ucrainei, relateaza agentiile Reuters si EFE, citate de Agerpres.

Joe Biden se regaseste pe pozitia 31 pe lista intocmita in ordine alfabetica, urmat de fiul sau, Hunter Biden. Pe aceeasi lista mai sunt evidentiati directorul CIA, William Burns, secretarul de stat Antony Blinken si cel al apararii Lloyd Austin.

”Actiunile ostile ale Washingtonului se vor intoarce ca un bumerang impotriva SUA si vor fi respinse cum se cuvine”, noteaza Ministerul rus de Externe in anuntul despre interdictia mentionata si care a survenit imediat dupa ce presedintele Biden a semnat un nou ajutor pentru Ucraina, inclusiv ajutor militar, in valoare de 40 de miliarde de dolari.

”Rusia nu cauta confruntarea si este deschisa unui dialog sincer, respectuos, diferentiind poporul american – care intotdeauna s-a bucurat de respectul nostru – de autoritatile SUA, care incurajeaza rusofobia, si de aceia care le servesc. Tocmai aceste persoane se regasesc pe ‘lista neagra’ rusa”, adauga MAE de la Moscova.

Decizia Moscovei este doar una simbolica, dar se inscrie in spirala descendenta a relatiilor ruso-americane, ce s-au degradat continuu chiar si in perioada premergatoare lansarii invaziei ruse asupra Ucrainei.

Rusia a anuntat sambata o masura similara si impotriva sotiei premierul canadian Justin Trudeau, Sophie Trudeau, si a altor 25 de cetateni canadieni, ca raspuns la sanctiunile ”antirusesti” impuse de Canada.

Guvernul canadian anuntase vineri o noua runda de sanctiuni economice impotriva Rusiei si sanctiuni ce vizeaza 14 cetateni rusi. Printre acestia se regasesc de asemenea Elena Timcenko si Natalia Browning, sotia si, respectiv, fiica lui Ghenadi Timcenko, unul dintre cei mai bogati oligarhi rusi si considerat a fi un apropiat al presedintelui rus Vladimir Putin.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: joe biden

Recent Posts

Premierul indian Narendra Modi, criticat ca retorica sa antimusulmana ar putea provoca un razboi civil pustiitor intre hindusi si islamisti

Premierul indian Narendra Modi a fost criticat recent pentru ca a invocat o retorica antimusulmana…

11 minute ago

66 de migranti clandestini, salvati de marina franceza in Canalul Manecii

In total, 66 de migranti, printre care femei si copii, care incercau sa traverseze Canalul…

25 de minute ago

Un baiat de 16 ani a fost arestat in Polonia dupa ce a incercat sa dea foc unei sinagogi istorice cu un cocktail Molotov

Politia poloneza a anuntat miercuri seara ca a arestat un adolescent implicat in tentativa de…

40 de minute ago

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

16 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

16 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

16 ore ago