Moscova pregateste o lovitura de stat in Moldova. Penalul Dodon: „In toamna sau la iarna situatia va exploda. Vor aparea tabere de corturi in raioane, la Chisinau, in sate”

externe

Fostul presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, aflat in arest la domiciliu, a declarat ca in toamna va avea loc un colaps in administratia publica si o explozie sociala din cauza seriei de esecuri politice si economice ale actualelor autoritati pro-occidentale, scrie publicatia ruseasca Gazeta, citata de Rador.

El a facut aceste declaratii intr-un interviu acordat publicatiei ”Komsomolskaia Pravda” din R. Moldova.

”Deja este clar pentru toata lumea: situatia se inrautateste pe zi ce trece, nu se va imbunatati, cu acest guvern. In toamna sau la iarna situatia va exploda. Sistemul de stat in sine nu va supravietui cu o astfel de guvernare, care se afla intr-un haos total. Acest sistem pur si simplu se va destrama. La un moment dat, poate chiar in toamna, nu va mai putea functiona”, a spus Dodon.

Fostul presedinte crede ca dupa ce cetatenii vor primi primele note de plata pentru incalzire, vor incepe proteste in masa.

”Si nu va conta daca cineva este pro Rusia sau cineva este pro Europa. Vor aparea tabere de corturi in raioane, la Chisinau, in sate. Daca maine apare un astfel de oras format din corturi in centrul Chisinaului, va asigur, chisinauienii vor pregati cine calde pentru locuitorii sai! Pentru ca ei sa poata protesta impotriva Maiei Sandu”, a spus Dodon.

Fostul presedinte prorus Igor Dodon, care isi mentine influenta in pofida faptului ca se afla in arest la domiciliu pentru tradare si coruptie, acuzatii pe care el le neaga, a declarat in urma cu o saptamana intr-un mesaj pe Facebook ca presedintele Maia Sandu si premierul Natalia Gavrilita trebuie sa plece de urgenta la Moscova pentru a negocia un nou contract la gaze, in caz contrar amenintand actuala conducere de la Chisinau cu alegeri prezidentiale si parlamentare anticipate.

„In august, o luna de vara, Republica Moldova va plati un pret record pentru gazele naturale de aproape 1.459 de dolari pe mia de metri cubi. Transformat in tarif pentru consumatorii casnici, acesta va sari mult peste 30 de lei pentru un metru cub de gaze”, a scris Dodon pe Facebook.

„Presedintele Maia Sandu sau premierul Natalia Gavrilita sa lase orgoliul si sa plece de urgenta la Moscova, sa comunice pentru a gasi o intelegere pentru un pret mult mai mic la gazele naturale. Asa cum o fac in aceste zile liderii Ungariei, tara membra a Uniunii Europene si care cumpara gazele rusesti la un pret mult mai mic decat tara noastra. Avem nevoie de un contract la fel cum are, de exemplu, Serbia, care achita acum 350 de dolari pentru mia de metri cubi de gaze. Iar Armenia, care este membra a Uniunii Eurasiatice, plateste si mai putin”, a scris Dodon in acelasi mesaj citat de media de peste Prut.

Liderul socialistilor prorusi din Republica Moldova sustine ca „in caz contrar, poporul are o singura alternativa: sa scape cat mai repede de aceasta conducere dezastruoasa a tarii”.

Igor Dodon, care a pierdut alegerile prezidentiale in noiembrie 2020, este investigat in patru dosare penale si risca pana la 20 de ani de inchisoare.

Mai mult despre: ,

Comentarii: