Moscova sustine ca Ucraina inregistreaza „pierderi colosale” dupa ce a traversat Nipru si a stabilit capete de pod in teritoriul ocupat de Rusia

externe

aruncator de grenade, ucraina

Ministrul rus al apararii, Serghei Soigu, sustine ca Ucraina sufera „pierderi colosale” pe malul estic al raului Nipru, ocupat de fortele rusesti in sudul regiunii Herson, relateaza CNBC.

Oficialii ucraineni si rusi au confirmat saptamana trecuta ca unitatile ucrainene au reusit sa traverseze raul Nipru – care a actionat efectiv ca o linie de front intre fortele ruse si ucrainene de o parte si de alta a vastei cai navigabile – si au stabilit mai multe puncte de sprijin in satele de pe malul estic al raului.

Rusia a promis ca va provoca „iadul” unitatilor ucrainene de acolo, iar Soigu a afirmat marti ca puscasii marini ucraineni si unitatile de operatiuni speciale au suferit pierderi uriase in timp ce incercau sa castige teren.

Fortele ucrainene si rusesti continua sa desfasoare operatiuni ofensive in estul si sudul tarii, in ciuda deteriorarii conditiilor meteorologice pe teren in Ucraina.

Mai multi oficiali ucraineni si bloggeri militari rusi care urmaresc indeaproape evolutiile din razboi au remarcat ca ambele parti continua sa desfasoare atacuri in ciuda zapezii si a gerului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: