Moscova, tot mai furioasa ca nu se mai poate amesteca in Moldova. Ministrul de Externe al Rusiei: „Maia Sandu are interzis de la SUA si UE pana sa si vorbeasca despre dorinta de a avea relatii normale cu Federatia Rusa”

externe

SUA si Uniunea Europeana exercita o interferenta fara precedent in afacerile interne ale Republicii Moldova, interzicandu-i in mod explicit presedintei Maia Sandu sa vorbeasca despre dorinta de a avea relatii normale cu Rusia, a declarat miercuri ministrul de externe rus Serghei Lavrov, in deschiderea reuniunii sefilor serviciilor de securitate si de informatii din cadrul CSI (Comunitatea Statelor Independente), potrivit TASS.

„Noi pledam pentru suveranitatea si integritatea teritoriala a Republicii Moldova, o tara istoric apropiata noua. Respectam rezultatele alegerilor parlamentare din iulie. O preocupare profunda suscita insa caracterul fara precedent al amestecului Washingtonului si Bruxelles-ului in procesele politice interne din republica, mergand pana acolo incat presedintei acestei tari i se interzice in mod explicit pana sa si vorbeasca despre dorinta de a avea relatii normale cu Federatia Rusa”, a afirmat Lavrov, adaugand ca spera ca „Chisinaul va putea actiona independent, fara sugestii din afara”.

In 2020, Maia Sandu a castigat alegerile prezidentiale din Republica Moldova si a obtinut organizarea de alegeri parlamentare anticipate in iulie 2021, care au fost castigate de formatiunea sa, Partidul Actiune si Solidaritate (PAS), aminteste agentia rusa de presa.

„Daca vom conveni cu partea rusa o vizita, eu voi merge la Moscova. Avem suficiente si serioase subiecte de discutat cu Rusia; atat pe partea sociala, ce tine de domeniul asigurarii cu pensii, cat si pe partea economica, ce tine de comert, sa desghetam exportul; sa discutam problema transnistreana”, afirmase Maia Sandu in ianuarie, potrivit Agora.md, aminteste Agerpres.

Mai mult despre: ,

Comentarii: