externe

Moscova vrea ca oamenii evacuati din orasele asediate sa plece doar in Rusia sau Belarus. Reactie dura a Kievului: „Acestia sunt cetateni ucraineni, ei trebuie sa aiba dreptul sa fie evacuati prin teritoriul Ucrainei”

Propunerea Moscovei ca plecarea cetatenilor ucraineni din orasele asediate de fortele ruse sa se faca prin culoare umanitare cu conditia ca acestia sa ajunga in Rusia sau in Belarus este „complet imorala”, a comunicat luni un purtator de cuvant al presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, citat de Reuters.

Cetatenilor civili ucraineni trebuie sa li se permita sa-si paraseasca locuintele prin teritoriul ucrainean, a declarat el, acuzand Rusia ca a impiedicat in mod deliberat tentativele anterioare de evacuare.

„Este o propunere complet imorala. Suferinta oamenilor este utilizata pentru a crea imaginea televizata dorita. Acestia sunt cetateni ucraineni, ei trebuie sa aiba dreptul sa fie evacuati prin teritoriul Ucrainei”, a declarat acelasi purtator de cuvant.

„Aceasta este o optiune inacceptabila pentru deschiderea de coridoare umanitare. Oamenii nostri nu vor merge in Belarus pentru a zbura apoi in Federatia Rusa cu avionul”, a spus Irina Veresciuk, ministrul reintegrarii teritoriilor ocupate temporar ale Ucrainei, adaugand ca autoritatile ruse manipuleaza in numele lui Emmanuel Macron deschiderea de coridoare umanitare, potrivit Gordon.ua, citat de Agerpres.

„Luni, la 01:30, am primit o scrisoare din partea Federatiei Ruse, in care ne propunea, tinand cont de solicitarea personala a presedintelui francez Emmanuel Macron, sa fie declarat un regim de incetare a focului de la ora 10.00 si deschiderea catorva coridoare umanitare”, a afirmat ea.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

4 minute ago

Rares Bogdan explica de ce apare pe afis langa Lia Olguta Vasilescu: „Sunt perceput ca fiind patriot”

Rares Bogdan a fost intrebat, sambata, in emisiunea Insider Electoral de la Prima Tv, despre…

4 minute ago

Orasul bulgar de la Marea Neagra care l-a impresionat pe Macron: „Este printre destinatiile europene de top”

Orasul bulgar Varna (de la Marea Neagra) se numara printre destinatiile europene de top pe…

12 minute ago

Rares Bogdan: „Cand o sa am eu parul lung, atunci o sa castige PSD-istii la Iasi”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan exclude posibilitatea ca PSD sa castige Consiliul Judetean Iasi, detinut in…

26 de minute ago

Beizadeaua Victor Micula a scapat de puscarie, desi a tras cu mitraliera pe un pod din Oradea. Curtea de Apel l-a condamnat cu suspendare

Curtea de Apel Oradea decis sa il condamne la inchisoare cu suspendare pe Victor Micula…

2 ore ago