politica

Motiunea de cenzura a fost depusa. Dancila e neagra, cine sunt cei patru parlamentari PSD care au semnat-o

Motiunea de cenzura, initiata de Opozitie la adresa Guvernului Dancila, a fost depusa marti in Parlament.

Motiunea, intitulata „Ca sa reconstruim Romania, Guvernul Dancila trebuie demis de urgenta!”, are 237 de semnaturi de la parlamentari PNL, USR, PMP, PRO Romania, ALDE, UDMR, minoritati nationale, dar si de la fosti parlamentari PSD. Patru parlamentari PSD, doi senatori si doi deputati, au semnat motiunea de cenzura.

Cei patru parlamentari PSD care au semnat motiunea de cenzura sunt senatorii Ioan Talpos si Emanoil Savin, alaturi de deputatii Marius Bota si Mihaita Gaina.

„Stim ca se exercita presiuni uriase fata de semnatarii motiunii si ca Guvernul si premierul au scos la bataie toate resursele pentru a bloca motiunea”, a declarat vicepresedintele PNL Raluca Turcan.

„Dancila este intruchiparea incompetentei. Este inadmisibil ca o astfel de persoana sa ocupe functia de premier. Doameni Dancila i0a fost frica sa vina in fata Parlamentului, o aduce aici fortat, ca sa picam acest guvern care este rusinea Romaniei”, a spus si deputatul USR Stelian Ion.

Dancila a rectioanat violent la veste ca patru parlamentari PSD voteaza motiunea.

„Cei care voteaza motiunea de cenzura inseamna ca tradeaza PSD, tradeaza eforturile tuturor colegilor din partid, tradeaza speranta primarilor care vor sa-si implementeze proiectele si cred ca acest lucru nu poate fi trecut cu vederea”, a declarat Dancila dupa decizia CEX.

Pentru ca motiunea de cenzura sa fie adoptata de Parlament sunt necesare 233 de voturi.

Senatul si Camera Deputatilor, in sedinta comuna, pot retrage increderea acordata Guvernului prin adoptarea unei motiuni de cenzura, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor. Motiunea de cenzura se dezbate dupa trei zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

10 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

11 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

11 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

11 ore ago