Motiunea de cenzura va fi votata miercuri. Grupul Minoritatilor lasa balta PSD-ul, ajuta PNL sa invinga

politica

Conducerea Parlamentului a decis, luni, ca motiunea de cenzura initiata de PSD si UDMR sa fie supusa votului miercuri. Motiunea a fost citita astazi in plen.

De asemenea, parlamentarii are apartin Grupului Minoritatilor, alta decat cea maghiara, anunta ca nu va intra in sala in timpul votului, astfel incat PSD nu se va putea baza pe votul acestora.

Grupul Minoritatilro a fost un sustinator constant al PSD cat timp acest partid a detinut guvernarea.

Presedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, luni, ca parlamentarii liberali vor vota la vedere impotriva motiunii de cenzura, demers despre care a sustinut ca nu are un numar suficient de voturi pentru a fi adoptat.

„Biroul Politic al PNL a stabilit pozitia partidului fata de motiunea de cenzura initiata de PSD. Obiectivul fundamental al PNL in materie de alegeri locale este sa puna in practica vointa majoritatii zdrobitoare a cetatenilor care isi doresc o alegere democratica a primarilor prin intermediul alegerii primarilor in doua tururi cu 50% plus unu dintre cetatenii care participa la vot. Plecand de la acest obiectiv fundamental, obiectivul PNL este acela de a impiedica adoptarea motiunii de cenzura. In acest sens, am luat decizia ca parlamentarii PNL sa fie prezenti in plen si sa voteze la vedere impotriva motiunii de cenzura”, a spus Orban, dupa reuniunea Biroului Politic National cu grupurile parlamentare ale liberalilor.

El a anuntat ca liderii grupurilor parlamentare ale PNL au fost mandatati sa poarte negocieri cu toate grupurile parlamentare partenere si cu parlamentari individual pentru a-i convinge sa nu voteze in favoarea motiunii de cenzura.

„Conform evaluarii actuale pe care o avem, nu exista un numar suficient de parlamentari astfel incat sa asigure reusita motiunii de cenzura”, a adaugat premierul Ludovic Orban.

El a catalogat drept „minciuni gogonate” informatiile conform carora ar fi purtat negocieri cu PSD pentru a ramane premier interimar.

„Este o minciuna gogonata, ca multe alte minciuni care au fost lansate de diverse site-uri sau posturi. Singurul obiectiv al PNL este acela de a scapa Romania de PSD si de asigura o guvernare responsabila, proeuropeana, care sa asigure dezvoltarea Romaniei. PNL nu are nimic de discutat cu PSD si in ceea ce ma priveste pe mine nu am purtat de cand sunt presedinte al PNL nicio negociere cu niciun reprezentant al PSD, altele decat in cursul motiunii de cenzura si in cursul investirii Guvernului, negocieri individuale care au fost purtate cu parlamentari pe care am putut sa-i convingem sa voteze impotriva PSD si sa voteze investirea Guvernului pe care il conduc. Sunt niste minciuni gogonate care sunt lansate in mod rautacios in spatiul public, nu exista absolut niciun fel de element de credibilitate, ci face parte dintr-un arsenal de propaganda, probabil tot al PSD, care cauta disperat sa reduca avansul evident al PNL”, a afirmat Orban.

Premierul a subliniat ca, daca se va ajunge la alegeri anticipate, acest lucru nu se va realiza cu sustinerea PNL.

„Se poate ajunge la o astfel de situatie in conditiile in care o majoritate din Parlament, deranjata de propunerile de reforma ale PNL, e posibil sa stranga un numar de voturi suficient ca sa duca la caderea Guvernului. In ceea ce ne priveste pe noi, obiectivul este realizarea obiectivelor din programul de guvernare”, a spus Orban.

El a punctat si ca PNL „mentine batalia la baioneta cu PSD”, indicand ca obiectivul este de a asigura adoptarea actului normativ de alegere a primarilor in doua tururi.

Orban a mai afirmat ca PNL nu renunta la declansarea alegerilor anticipate.

Mai mult despre:

Comentarii: