„Motiunea pica!”. PNL a facut simulari privind votul la motiunea de cenzura. Ciolacu lanseaza mesaje disperate

politica

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi este convins ca „motiunea, dupa cum arata toate simularile azi, pica”. „Numai unui strateg de tip Omar Hayssam i-ar fi dat prin cap o asemenea idee ‘stralucita’: sa creeze singur o criza si sa pretinda ulterior ca el a salvat situatia – cand, de fapt, farsa se transforma in tragedie”, spune Raetchi despre Marcel Ciolacu.

„Numele premierului dupa motiunea de cenzura de maine? Ludovic Orban.

Motiunea, dupa cum arata toate simularile azi, pica. Ponta si Ciolacu dau deja vina unul pe celalalt: oamenii lui Ponta anunta ca nu voteaza, in timp ce reputatul doctor in drept (he-he) acuza PSD de blat cu PNL. Vi se par astia o Opozitie unita si responsabila, gata sa preia fraiele tarii?

Chiar si in cazul (acum exclus) in care PSD si satelitii sai ar fi reusit isi controleze oamenii si sa voteze motiunea, numele premierului interimar tot Orban ar fi fost, pentru ca e ilogic si iresponsabil sa schimbi o intreaga structura guvernamentala – construita in jurul unui premier – in plina criza epidemiologica si economica mondiala. Numai unui strateg de tip Omar Hayssam i-ar fi dat prin cap o asemenea idee ‘stralucita’: sa creeze singur o criza si sa pretinda ulterior ca el a salvat situatia – cand, de fapt, farsa se transforma in tragedie.

Vestea proasta pentru PSD e insa alta: ca, la cum arata acum sondajele de opinie si la scorul pe care PNL il va obtine la locale, cu mult deasupra oamenilor lui Ciolacu, stim deja si numele premierului Romaniei din 2021 inainte. Si e acelasi”, a scris Raetchi pe Facebook.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis duminica seara un mesaj parlamentarilor PSD in care sustine ca „PNL este disperat”. Insa, potrivit informatiilor din Parlament, nu va exista cvorum in Parlament inainte de motiunea de cenzura.

”Dragi colege si dragi colegi, maine este o zi foarte importanta pentru noi ca partid. Asa cum am spus, TOTI senatorii si deputatii trebuie sa fie prezenti la grupuri incepand cu ora 13:00! Scenariul PNL este sa ne impiedice sa votam, de aceea vor forta un apel nominal inainte de vot. Nu va lasati pacaliti si intimidati de telefoanele gastii lui Orban. Sunt disperati. De aceea au si sedinta de guvern maine ca sa traga ultimele tunuri. Asta ne arata ca la PNL se stie deja ca motiunea va trece! Avem o datorie fata de romani si fata de electoratul nostru sa punem STOP acestui guvern corupt si incompetent! Va multumesc!”, a transmis Ciolacu.

Parlamentul se reuneste, luni, de la ora 14,00, in ultima zi a sesiunii extraordinare, in sedinta comuna, pentru a dezbate si vota motiunea de cenzura initiata de PSD si intitulata „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mita generalizata. Belsug in buzunarele clientelei PNL, saracie in buzunarele romanilor”.

PSD a depus pe 17 august motiunea de cenzura si a fost citita in plenul comun de senatorul PSD Lucian Romascanu pe 20 august.

In motiunea de cenzura, semnata de 205 senatori si deputati, social-democratii sustin ca reprezentantii Guvernului au incalcat toate regulile impuse cetatenilor in urma pandemiei cu noul coronavirus.

Un capitol al motiunii de cenzura se refera la „chermezele PNL in vreme de pandemie”, semnatarii afirmand ca „reprezentantii Guvernului si-au pierdut iremediabil credibilitatea in modul in care au gestionat pandemia”.

Documentul are, totodata, un capitol privind „restrictiile contradictorii impuse cetatenilor romani”. Potrivit social-democratilor, „o alta cauza majora a pierderii controlului asupra pandemiei de catre Guvernul Orban 2 a fost seria nesfarsita de decizii si masuri contradictorii”.

PSD se refera si la „devalizarea bugetului de stat sub paravanul pandemiei”, aducand in atentie raportul recent al Curtii de Conturi privind cheltuielile publice in timpul starii de urgenta.

Nu in ultimul rand, social-democratii sustin ca „nivelul de trai al populatiei s-a prabusit”, iar „oamenii au pierdut tot ce castigasera in guvernarea PSD”. Conform semnatarilor motiunii, „Guvernarea PNL a readus austeritatea, saracia si cercul vicios al salariilor mici”.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi ca sunt „suficiente” voturi ca motiunea de cenzura depusa de partid sa treaca, chiar „si fara UDMR”. „In acest moment, sunt suficiente voturi ca motiunea de cenzura sa treaca”, a spus Ciolacu la sediul PSD. Intrebat daca aceste voturi le includ si pe cele ale UDMR, el a raspuns: „Avem discutii in continuare”.

Potrivit premierului Ludovic Orban, presedintele PNL, motiunea de cenzura este „un act de iresponsabilitate”, in conditiile in care actualul guvern se confrunta, in ultimele luni, „cu provocari fara precedent”. El a adaugat ca, personal, i-ar spune „potiune de cianura”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: