Motiv uluitor, de ce a demisionat premierul Georgiei. Nu este de acord cu incarcerarea unui lider al Opozitiei

externe

Premierul georgian Giorgi Gakharia a anuntat joi ca demisioneaza, transmit Reuters, AFP si Armenpress, citate de Agerpres.

Gakharia a explicat ca nu este de acord cu decizia unui tribunal de a ordona plasarea in detentie a unui lider al opozitiei, ceea ce in opinia sa ar putea conduce la o ”escaladare politica”.

”Am decis sa renunt la functie. Desigur, cred si doresc sa cred ca acest pas va contribui la reducerea polarizarii in politica din tara noastra si sunt convins ca polarizarea si confruntarea dintre noi sunt cel mai mare risc pentru dezvoltarea economica viitoare a tarii noastre si in calea depasirii crizelor de orice fel”, a declarat Giorgi Gakharia, citat de Armenpress.

Gakharia a explicat ca nu este de acord cu decizia unui tribunal de a ordona plasarea in detentie a unui lider al opozitiei, ceea ce in opinia sa ar putea conduce la o ”escaladare politica”. El a adaugat ca aceasta decizie judiciara reprezinta un ”risc pentru sanatatea si viata concetatenilor nostri si care sporeste polarizarea politica a tarii”.

Parlamentul georgian a retras marti imunitatea parlamentara a liderului principalului partid de opozitie, Miscarea Nationala Unita (MUN), Nikanor Melia, la cererea Parchetului, care-l acuza pentru organizarea protestelor violente care au avut loc in capitala Tbilisi in iunie 2019, potrivit EFE.

In favoarea ridicarii imunitatii lui Melia, in varsta de 41 de ani, au votat 88 de deputati, numai doi votand impotriva. Liderul MUN, la fel ca majoritatea deputatilor partidelor de opozitie, boicoteaza lucrarile parlamentului, intrucat considera ca alegerile legislative din octombrie anul trecut au fost fraudate.

Potrivit Parchetului, in timpul protestelor din iunie 2019, Nikanor Melia a condus tentativa de asalt asupra parlamentului din Tbilisi, soldata cu zeci de raniti in randul manifestantilor si politistilor.

Mai mult despre:

Comentarii: