„Am multe informatii”. Rares Bogdan, despre uneltirile care l-au scos de pe post. Avertisment adresat lui Gusa

news

Rares Bogdan a anuntat, miercuri seara, ca daca nu i se permite de catre Cozmin Gusa sa intre in aceasta seara pe post atunci el nu mai are ce cauta la Realitatea TV. „Daca nu mi se permite accesul pe post la ora 21.00 voi considera ca Realitatea TV a decis despartirea de mine si echipa mea”, a scris Bogdan pe Facebook.

„Am avut un schimb de mesaje cu domnul Cozmin Gusa la pranz, cand acesta mi-a comunicat ca nu voi intra astazi si maine pe post. I-am cerut respectuos sa se gandeasca de doua ori, pentru ca acest lucru va aduce deservicii postului de televiziune si va fi un afront la adresa telespectatorilor si ascultatorilor sai. Plus un afront direct la adresa mea, care am contribuit masiv, alaturi de invitatii mei si echipa Jocuri de Putere, ca Realitatea TV si mai ales emisiunea-fanion de la ora 21.00 sa ajunga in topul talk-show-urilor din Romania”, spune Rares Bogdan.

Mesajul integral:

„Greu de ucis. Onoarea inainte de orice!

Le multumesc foarte mult miilor si miilor de oameni care mi-au trimis mesaje, emailuri si comentarii pe paginile de socializare incepand de aseara pana la aceasta ora! A contat si conteaza pentru mine.

Le multumesc sutelor de colegi din Realitatea TV care mi-au trimis mesaje de incurajare. De asemenea, le multumesc colegilor mei din mass-media care s-au dovedit profesionisti si au tinut sa vorbeasca cu mine pentru a afla punctul meu de vedere.

Nu am dorit si nu doresc sa plec de la Realitatea TV. Nu am discutat cu nicio alta televiziune, pentru ca am considerat si consider ca fac parte din echipa Realitatea TV. Timp de 6 ani si jumatate am avut libertate editoriala si de actiune in Realitatea TV. Consider, insa, cu tot respectul pentru colegii mei din conducerea editoriala si actionarii postului Realitatea TV, ca nu poti opri un om care a fost invitat 5 ani la Realitatea TV sa intre in studioul de televiziune, alaturi de alti invitati, exact inainte cu 1 minut inainte de inceperea emisiunii, cand scaunul sau era pregatit si omul era gata de a combate. La ora 17 si 17 minute a fost trimis in reteaua interna Realitatea TV un email cu toata garnitura de invitati de la “Jocuri de Putere”. Adica cu 4 ore inainte de a se intampla ceea ce s-a intamplat.

Nu am atacat, nu atac si nu voi ataca Realitatea TV, pentru ca nu doresc sa se bucure dusmanii acestui post de televiziune.

Am avut un schimb de mesaje cu domnul Cozmin Gusa la pranz, cand acesta mi-a comunicat ca nu voi intra astazi si maine pe post. I-am cerut respectuos sa se gandeasca de doua ori, pentru ca acest lucru va aduce deservicii postului de televiziune si va fi un afront la adresa telespectatorilor si ascultatorilor sai. Plus un afront direct la adresa mea, care am contribuit masiv, alaturi de invitatii mei si echipa Jocuri de Putere, ca Realitatea TV si mai ales emisiunea-fanion de la ora 21.00 sa ajunga in topul talk-show-urilor din Romania.

I-am explicat scurt si concis: daca nu mi se permite accesul pe post la ora 21.00 voi considera ca Realitatea TV a decis despartirea de mine si echipa mea.

Inca ceva: numele ‘JOCURI DE PUTERE’ nu apartine Realitatii TV, ci mie. Le atrag atentia sa nu foloseasca acest brand fara consimtamantul meu. Eu inca sper ca bunul Dumnezeu le va da gandul cel bun si imi vor permite sa realizez emisiunea la acest post, cu invitatii pe care ii consider eu relevanti si care sunt iubiti de publicul ‘Jocuri de Putere’.

Precizez din nou: nu am discutat cu nicio alta televiziune si nu veti auzi din gura mea niciun cuvant urat la adresa Realitatea TV. Am multe informatii, sunt multe suspiciuni, se fac multe scenarii. Poate se astepta doar un moment, cine stie? Lumea e dura, viata si mai dura si uneori nu mai conteaza nimic. Nu voi intra in polemica cu nimeni care incearca sa ma atraga intr-un razboi al declaratiilor. Realitatea TV a fost si consider ca inca este casa mea. Am fost jurnalist, sunt jurnalist si voi ramane exclusiv jurnalist. Oricat de mult s-ar supara unii sau altii. Consider ca libertatea de expresie este esentiala in democratie, iar libertatea presei este vitala. Am fost 6 ani si jumatate un jurnalist liber. Nu am de gand sa-mi schimb acest statut pentru nimic in lume.

P.S. Mi-as dori foarte mult ca redactia sa nu mai fie folosita de nimeni intr-un razboi care nu o priveste. Sunt profesionisti redutabili si oameni dedicati muncii lor. Din pacate pentru unii, parerea mea este impartasita de o majoritate mult mai larga decat poate sa-si inchipuie cineva care traieste in scenarii si scenarite”, a scris Rares Bogdan pe Facebook.

Cozmin Gusa a anuntat anterior ca Rares Bogdan nu mai intra pe post pentru ca „nu vrea redactia”.

„O sa am o discutie cu Rares Bogdan diseara sau maine. Deocamdata nu intra pe post pentru ca nu vrea redactia. Conducerea editoriala nu poate trece peste incidentul de aseara si eu ii dau dreptate. Cum poti sa zici sa fie dat afara directorul statiei, care nu a gresit cu nimic? Acum plec la Cluj si apoi voi discuta cu Rares Bogdan, voi vedea ce isi asuma din greseli.

In aceasta seara si maine seara emisiunea ‘Jocuri de putere’ va fi realizata de Claudiu Popa, care revine dupa ce DIICOT a decis ca am avut dreptate cand am spus ca el nu a gresit cu nimic”, a declarat Gusa pentru hotnews.ro.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: