N-au gasit altul mai bun. PSD il scoate pe Stefanescu pentru a-l ataca pe Ciolos: „Tocmai tehnocratul preferat al lui Iohannis tipa astazi?”

news

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a dat publicitatii un comunicat de presa foarte violent la adresa parlamentarilor Opozitiei si a lui Dacian Ciolos. El sustine ca modificarile aduse Codului pe procedura penala „garanteaza respectarea tuturor drepturilor procesuale in conformitate cu rigorile europene in materie si pune astfel capat abuzurilor”.

„Grupul securist din asa-zisa opozitie a devenit pur si simplu isteric dupa modificarile aduse Codului de Procedura Penala. Pentru ca, sa declari printre urlete si injurii ca modificarile aduse de Parlament sunt bune numai pentru infractori, reprezinta forma cea mai pura si cea mai grava a propagandei de tip bolsevic pe care aceste personaje o promoveaza de ceva timp in spatiul public.

Iar Ciolos, aliatul PNL+USL, atinge noi culmi ale ipocriziei, lipsei de logica si a slujirii absolute a Statului Paralel. Mesajul sau ‘majoritatea PSD-ALDE a abuzat de drepturile oferite de democratie, agresand Codul de Procedura Penala’ se adauga celor promovate de corul istericilor iubitori si sustinatori ai abuzurilor. Adica, tocmai tehnocratul preferat al lui Iohannis tipa astazi? Cel care, intr-o singura noapte, fara dezbatere publica si intr-o maniera absolut obscura, a modificat prin ordonanta de urgenta nu mai putin de 151 de articole ale Codului de Procedura Penala?

De aceea, tinand cont de comportamentul aberant si irational al unor „portavoci” ale Statului Paralel, din Parlament, dar si din afara lui, trebuie facute urmatoarele mentiuni: parlamentarii au readus legalitatea si normalitatea in Codul de Procedura Penala. Majoritatea PSD – ALDE a asigurat o dezbatere transparenta, extrem de clara si consistenta a Codului de Procedura Penala, respectand in integralitate procedura de adoptare.

In noua sa varianta, Codul de Procedura Penala garanteaza respectarea tuturor drepturilor procesuale in conformitate cu rigorile europene in materie si pune astfel capat abuzurilor. Iar modificarile adoptate raspund cerintelor Curtii Constitutionale, CEDO si directivelor europene, dar mai ales respectarii drepturilor fundamentale ale omului. Si cu asta am spus tot!”, afirma Codrin Stefanescu intr-un comunicat de presa.

Dacian Ciolos ii avertizeaza pe liderii Coalitiei PSD-ALDE sa nu indrazneasca sa dea OUG pentru adoptarea modificarilor la Codul de procedura penala si nici sa ajunga la suspendarea presedintelui Iohannis.

„Ii avertizez pe cei care ne-au abuzat azi bunul simt sa NU se gandeasca sa foloseasca in zilele urmatoare ordonanta de urgenta sau sa treaca la suspendarea Presedintelui pentru a grabi furtul normalitatii! Pentru ei ar fi o greseala fatala”, scrie Ciolos pe Facebook.

Fostul premier a prezentat si un exemplu al „nocivitatii votului de ieri privind modificarea Codului de Procedura Penala”.

„In noiembrie 2014, sapte tineri din Vaslui au torturat si violat o fata de 18 ani timp de 3 ore. Dupa ce tanara a lesinat, au stropit-o cu alcool si au violat-o din nou. S-a facut dreptate dupa un an, cei sapte faptasi primind pedepse intre 6 si 10 ani de inchisoare.

Pe 18 iunie 2018, PSD si ALDE au modificat in Parlament articolul 92 din Codul de procedura penala. Astfel, agresorul inculpat poate participa la audierea victimei sale. Cu alte cuvinte, daca aceste prevederi ar fi fost in vigoare in 2015, tanara violata ar fi trebuit sa treaca prin calvarul unei audieri in prezenta agresorilor.

Dupa ce aceste modificari vor intra in vigoare, mii de victime ale violatorilor vor trebui sa treaca prin aceasta experienta de cosmar”, a distribuit Ciolos.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: