NASA a testat super-MOTORUL de racheta care ne va duce pe Marte intr-o SINGURA zi

news

Agentia Spatiala Americana, care are in plan sa trimita oameni pe Marte pana in 2035, a testat ieri cu succes motorul ce urmeaza sa fie instalat pe lansatorul SLS (Space Launch System).

Testarea a avut loc la Centrul Spatial Stennis pe care NASA il detine in Mississippi, in prezenta a sute de persoane entuziasmate de noua realizare, scrie rt.com. Motorul RS-25 a trecut de testul de foc, mai exact a rezistat cu brio la temperaturi si presiuni foarte ridicate timp de peste noua minute. Desi totul a decurs conform planului, motorul mai are nevoie de cel putinun test, prin care specialistii vor verifica modul in care functioneaza intreg ansamblul.

motor nasa 3

RS-25 e unul dintre cele patru motoare care vor face parte dintr-o mega-racheta care urmeaza sa fie gata in 2018. Motorul este atat de puternic incat va permite rachetei sa se deplaseze cu o viteza de pana la 36.500 de kilometri pe ora. De aceea s si fost denumit de specialisti drept „Ferrariul rachetelor”. Cu ajutorul celorlalte trei motoare va dezvolta nu mai putin de 12 milioane de cai putere.

motor nasa 4

Cu ajutorul noului sistem, NASA va trimite astronauti pe Marte si la bordul Statiei Spatiale Internationale, dar si in alte destinatii spatiale inaccesibile cu tehnologia actuala. Mai mult, racheta ar putea transporta si oameni dornici sa exploreze spatiul.

Foto: dailymail.co.uk

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: