politica

Nastase, de la Cornu: „Toti cei care merg pe Valea Prahovei injura PNL-ul”

Adrian Nastase sustine ca PNL este vazut de catre soferi ca principalul vinovat pentru absenta unei autostrazi intre Comarnic si Brasov. Al ataca violent decizia guvernului de a anula parteneriatele public-private pentru autostrada Comarnic – Brasov si pentru tronsonul Targu Mures – Iasi al autostrazii Unirii.

”Eu cred ca au facut si fac in continuare o foarte mare greseala pentru ca toti cei care merg pe Valea Prahovei injura PNL-ul, in principal. Ei stiu despre toate incercarile de a se face o autostrada peste munti si pentru a lega Bucurestiul de Brasov, iar proiectul, asa cum il gandisem eu, era mult mai amplu: autostrada pornea de la Constanta, ajungea la Bucuresti – de altfel, am facut 100 de km din autostrada aceasta- de la Bucuresti mergea pana la Brasov, de la Brasov se ramifica intr-un brat spre Moldova si celalalt spre Bors, la iesirea spre granita de Vest.

Deci era un proiect care-si propunea sa avem 100 de km de autostrada pe an. Incepusem in 2004 si urma sa continue. Proiectul a fost lansat cu ocazia vizitei la Bucuresti a premierului francez Jean-Pierre Raffarin, eu cred ca exista suficienta garantie ca acest proiect putea fi dus la capat. E adevarat, Traian Basescu si in campanie, si dupa, l-a blocat vorbind despre tainul pentru Raffarin, dar proiectul era facut la nivelul celor doua Guverne si, cu aceasta garantie, sunt convins ca s-ar fi realizat”, a declarat Adrian Nastase pentru DC News.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anuntat, luni, la Parlament, dupa intalnirea cu parlamentarii PNL, ca Guvernul va anula marti parteneriatele public-private pentru autostrada Comarnic – Brasov si pentru tronsonul Targu Mures – Iasi al autostrazii Unirii.

„Am avut discutii si pe subiectul Comarnic – Brasov. Maine, Guvernul va lua in discutie si va adopta o ordonanta de urgenta prin care acel parteneriat public-privat propus de Valcov si Dancila devine istorie. Dupa momentul anularii parteneriatului public-privat, obiectivul Comarnic – Brasov va fi predat catre Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor”, a spus Bode.

El a precizat ca Ministerul va veni in fata Guvernului cu solutiile pentru construirea autostrazii Comarnic – Brasov. „Autostrada Comarnic – Brasov reprezinta un obiectiv major, se va realiza. Pana incepe constructia autostrazii Comarnic – Brasov avem obligatia sa gasim rute alternative”, a mai spus ministrul Transporturilor.

El a sustinut ca variantele ocolitoare Comarnic – Busteni vor fi realizate din fonduri europene, iar pe zonele Sinaia si Azuga primarii au aratat ca exista rute alternative. „Vom avea toate avizele necesare pentru a construi acel drum”, a mentionat Bode. Ministrul a aratat ca, tot marti, va fi anulat si parteneriatul public-privat pentru tronsonul Targu Mures – Iasi al autostrazii Unirii.

„Pentru autostrada Unirii Targu Mures – Iasi, Guvernul Orban, prin proiectul de buget, a alocat intreaga suma necesara finalizarii revizuirii studiului de fezabilitate pe tronsonul Targu Mures – Targu Neamt, aproximativ 200 km, pe tronsonul Targu Mures – Iasi maine acel parteneriat public-privat va fi anulat. Se preda si acest obiectiv catre Ministerul Transporturilor”, a spus Lucian Bode.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Vladimir Putin sustine planul de pace propus de China in Ucraina, afirmand ca Beijingul a inteles ce se afla in spatele crizei

Intr-un interviu publicat miercuri dimineata de presa rusa si citat de Reuters, presedintele rus Vladimir…

3 minute ago

Majoritatea americanilor cred ca Donald Trump este vinovat in procesul platilor ascunse pentru actrita porno Stormy Daniels si ca trebuie sa mearga la inchisoare

Pentru prima data, un nou sondaj Yahoo News/YouGov arata ca o majoritate a americanilor (52%)…

18 minute ago

Marcel Ciolacu sfideaza realitatea: „Nu a fost Gabriela Firea implicata in azilele groazei. Imaginile nu erau din Voluntari, ci din alta comuna”

Invitat intr-o emisiune la Digi24, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre campania electorala din Bucuresti,…

33 de minute ago

Cel putin 16 persoane decedate in Peru, dupa ce un autobuz s-a prabusit intr-o prapastie din Anzi

Cel putin 16 persoane si-au pierdut viata marti in Peru, cand un autobuz s-a rostogolit…

48 de minute ago

Amenintare iminenta? Taiwanul sustine ca ar fi detectat 45 de avioane de lupta si sase nave chineze in apropierea insulei

Armata Taiwanului a detectat 45 de avioane si sase nave chineze in jurul insulei, a…

O oră ago

Casa Alba a notificat Congresul american ca va trimite Israelului armament in valoare de un miliard de dolari

Casa Alba a notificat marti Congresul SUA ca va face o livrare de arme catre…

O oră ago