Nastase, manifest politic in pragul noului an: „Mergem spre un statut de semi-colonie. Cei care au plantat samanta anti-coruptiei in societate au omorat filonul politic si economic national, in numele globalismului sorosist”

politica

Adrian Nastase, proaspat reabilitat, lanseaza un manifest politic in ultima zi a anului in care militeaza pentru „suveranism” si sustine ca Romania se indreapta spre „un statut de semi-colonie”. Nastase poate sa candideze in alegeri din nou dupa ce a fost reabilitat.

„Dependenta noastra de exterior, din punct de vedere strategic dar si economic ne conduce, inexorabil, spre un statut de semi-colonie. Lipsa de curaj in reformarea sistemului de educatie va face dificila aparitia unor noi generatii de elite politice si culturale.

‘Intelectualii lui Basescu’ au otravit terenurile culturale si au plantat samanta anti-coruptiei in societate – omorand filonul politic si economic national, in numele globalismului sorosist. Iohannis nu-si pune astfel de probleme. Presedintia este pentru el o perioada de ani sabatici, in asteptarea unui job multinational. In definitiv, asa s-a intamplat cu Schroeder, Barosso, Fillon, Kurz. Va mai aduceti aminte de Iulia Timoshenko – eroina lui Basescu – scoasa din inchisoare de UE dupa delapidarea conductelor de gaz din Rusia? Trebuia rasplatita pentru Maidanul de la Kiev din 2004.

Sunt multe lucruri pe care sa ni le amintim la acest nou inceput de cronologie. Dar vom invata din ele?

Putem oare sa intelegem ca avem nevoie de curaj pentru a trata cu hotarare problemele grave – cardul de sanatate, ingrasamintele pentru agricultura, de-privatizarea principalelor componente ale infrastructurii energetice, problema redeventelor pentru resursele naturale, impozitarea rationala a multinationalelor cu activitate in Romania, sprijinirea componentei bancare romanestji pentru a ajuta programele de investitii, o reforma a educatiei care sa porneasca de la elevi si nu de la normele profesorilor existenti.

Termenul de suveranism pare a fi interzis tarilor mai mici. El este insa aplicat de marile puteri de secole.

In urma cu vreo zece ani, am folost formula „patriotism economic”, propunand masuri de punere in aplicare. Nu s-a intamplat mare lucru. E adevarat, multi au invatat lectia lui Brancoveanu – ‘capul care nu se pleaca, sabia il taie’…”, a scris Natase pe blog.

Reabilitarea lui Adrian Nastasea devenit definitiva, pe 21 decembrie, dupa ce DNA nu a mai facut recurs la decizia ICCJ in acest sens de acum doua saptamani.

„Astazi, am aflat ca decizia instantei de fond, privitoare la cererea mea de reabilitare judecatoreasca, a ramas definitiva, nefiind contestata de procurori.

Se incheie astfel o perioada de 16 ani de suferinte si nedreptati, pe care doresc sa le las in urma.

Puterea de a ajunge la acest moment mi-au dat-o membrii familiei mele, carora le multumesc inca o data. Ce-mi va rezerva viitorul, vom vedea impreuna. Oricum, am aflat de la presedintele Mitterand, ca singurul cuvant care conteaza in politica este cuvantul ‘NU’”, a scris Nastase pe blog.

„Inseamna ca nu mai am cazier si mai inseamna ca nu mai am niciun fel de interdictie: pot sa votez si pot sa fiu ales in orice functie daca lucrul acesta m-ar tenta; practic ca pe oricine din tara asta. Toate interdictiille au fost sterse din cazier si cazierul este perfect curat”, a mai explicat fostul premier PSD.

PSD a decis deja sa il numeasca pe un reabilitat, Marian Neacsu, in functia de secretar general al Guvernului. Acesta a fost condamnat in urma cu cinci ani pentru ca si-a angajat fiica la cabinetul parlamentar.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, pe 7 decembrie, reabilitarea fostului premier Adrian Nastase cu privire cele doua pedepse cu inchisoarea, una de doi ani si cealalta de patru ani.

“Admite cererea de reabilitarea judecatoreasca formulata de petentul Nastase Adrian. Dispune reabilitarea judecatoreasca a petentului Nastase Adrian cu privire la pedeapsa de 2 ani inchisoare (…) si pedeapsa de 4 ani inchisoare (…), pedepse ce au fost contopite prin sentinta penala nr. 1385/08.05.2014 pronuntata de Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penala, in dosarul nr. 1745/3/2014* (…) stabilindu-se o pedeapsa rezultanta de 4 ani si 6 luni inchisoare”, se arata in minuta instantei.

Decizia ICCJ nu este definitiva si poate fi contestata in termen de 10 zile de la comunicare.

Fostul prim-ministru Adrian Nastase a anuntat, in 8 octombrie, ca a depus o cerere de reabilitare judecatoreasca.

Conform articolului 169 din Codul Penal, prin reabilitare, in cazul unei persoane condamnate inceteaza decaderile si interdictiile, precum si incapacitatile care rezulta din sentinta prin care a fost condamnat.

Adrian Nastase are doua condamnari, una in dosarul cunoscut sub denumirea „Trofeul Calitatii” si cealalta in dosarul „Zambaccian”.

Prima condamnare, de doi ani de inchisoare cu executare, a fost data de instanta suprema in iunie 2012, in dosarul in care Nastase a fost deferit justitiei sub acuzatia ca a folosit pentru campania electorala din anul 2004 fonduri platite de firme are s-au inscris la concursul „Trofeul Calitatii”, organizat de Inspectoratul de Stat in Constructii.

A doua condamnare, de patru ani de detentie, pe numele lui Adrian Nastase a fost data in ianuarie 2014, in dosarul „Zambaccian” in care fostul premier a fost gasit vinovat de luare de mita in forma continuata si santaj.

Adrian Nastase a stat in inchisoare din 26 iunie 2012 pana in 18 martie 2013, cand a fost eliberat conditionat, prin decizie a Tribunalului Bucuresti.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: