Nasui, despre noile pomeni PSD-PNL: „4 lei pe zi, o bataie de joc. Ne iau banii cu zece maini si ne dau inapoi cu una. O populatie saracita e mai usor de manipulat”

actualitate

Deputatul USR Claudiu Nasui, fost ministru al Economiei, a criticat, marti, masurile anuntate de coalitia de guvernare in contextul valului de scumpiri din ultima perioada, sustinand ca acestea nu vor sprijini decat „unii smecherasi” din PSD si PNL, iar un ajutor pentru populatie ar fi fost reducerea taxarii muncii.

„Asa-zisul pachet de sprijin anuntat de PSD-PNL este o rusine totala care nu va sprijini pe nimeni decat pe unii smecherasi din PSD si PNL. Statul va face in continuare aceleasi masuri pe care le tot face de 32 de ani si care nu functioneaza. Ne va lua banii cu zece maini si ne va da inapoi cu una”, a scris Nasui, pe Facebook.

In opinia sa, acordarea de vouchere sociale nu va ajuta pe nimeni.

„Voucherele sociale de 50 de euro la doua luni. Au pus suma pe doua luni ca sa aiba lumea impresia ca e mai mare. De fapt, vorbim de 4 lei pe zi. (…) O bataie de joc. In loc sa foloseasca banii pentru a multiplica efectul lor in economie, statul roman va reusi sa cheltuie un miliard de euro fara sa ajute pe nimeni”, a sustinut fostul ministru.

Potrivit acestuia, finantarea companiei „Casa Unirea” inseamna ca „sinecuri faimoase isi mai iau o runda de finantare din banii nostri”.

„Compania a fost infiintata de Petre Daea in epoca Dragnea si a fost, evident, un esec total. Rafturi goale, produse putine si proaste. O adevarata imagine a cum ar arata magazinele daca ar fi de stat. Fix in compania aceasta vrea statul sa mai pompeze inca 100 de milioane de euro”, a completat Nasui.

Totodata, el a recomandat populatiei sa nu ia credite in perioada urmatoare, chiar daca statul „stimuleaza „un astfel de demers prin garantiile anuntate.

„Intr-o perioada de criza, cand cresc ratele la banci si perspectiva este ca vor mai creste mult si bine pana la urmatoarea criza financiara majora, statul va… garanta credite la banci. (…) Va recomand sa nu luati credite in perioada urmatoare, chiar daca statul va stimuleaza sa o faceti prin acele garantii. Atunci cand explodeaza dobanzile si te astepti la o noua recesiune, nu te indatorezi. Faptul ca statul ne stimuleaza sa ne indatoram in perioada asta este o prostie de nedescris”, a transmis deputatul USR.

Nasui a criticat si granturile prevazute pentru firme. „In loc sa ajute tot mediul privat prin reduceri de taxe, statul va lua de la unii si va da la altii. Nu va amagiti, banii publici tot de la dumneavoastra vin. Doar ca unii o sa-i primeasca, altii o sa-i plateasca”, a explicat el.

Conform fostului ministru al Economiei, si masura avuta in vedere privind salariul minim va fi „un dezastru”.

„Doar daca un angajator creste salariul de la 2.550 la 2.750, angajatul nu va mai fi taxat pentru 200 de lei. In loc sa faca o masura simpla si clara, in mod tipic pentru statul roman, o sa avem o aberatie care nu ajuta pe nimeni. Daca cineva acum are un salariu intre 2.750 si 2.550, va avea interesul sa-l scada rapid la 2.550. (…) Asa cum vor sa implementeze masura, practic va fi un stimulent sa va reduceti salariul”, a indicat deputatul USR.

El a afirmat ca singura masura „buna” este cresterea salariului minim in agricultura la 3.000 de lei, care, insa, este „umbrita” de cresterea salariului minim.

„Cresterea salariului minim in agricultura la 3.000 de lei va impinge o industrie care si asa are probleme si este la marginea subzistentei sa dea afara oameni. Singura veste buna este ca se injumatateste taxarea muncii in agricultura pe modelul constructiilor. Asta e singura masura buna din pachet, desi e umbrita de cresterea salariului minim”, a mentionat Claudiu Nasui.

Scopul PSD – PNL „nu este sa ajute pe cineva”, ci „sa continue sa paraziteze banii contribuabililor, dar sa lase impresia ca ajuta romanii”, a concluzionat fostul ministru.

„Nu e prostie. E strategie. O populatie saracita e mai usor de manipulat. Iar ei stiu asta mai bine ca oricine. Daca chiar voiau sa ajute romanii, ar fi redus taxarea aberanta a muncii. Dar ei nu vor sa se ajute decat pe sine”, a mai transmis deputatul USR.

Mai mult despre:

Comentarii: