Nasui nu se lasa nici dupa esecul motiunii PSD: „Voi prezenta in detaliu cum PSD-istii deturnau banii din buget sa plece in vacante platite de fiecare roman”

politica

„Motiunea PSD impotriva mea n-a trecut si ar fi fost trist pentru Parlamentul Romaniei sa treaca niste foi pline de minciuni facute fara noima de acest PSD tot mai obosit”, a scris marti seara, ministrul Economiei, Claudiu Nasui, pe pagina sa de Facebook.

„Motiunea PSD impotriva mea n-a trecut. Ar fi fost trist pentru Parlamentul Romaniei sa treaca niste foi pline de minciuni facute fara noima de acest PSD tot mai obosit. Ce s-a intamplat azi arata ca Romania devine moderna. Ca, in sfarsit, lucrurile se schimba. Am raspuns la toate punctele din motiune. Mi s-a parut normal. A fost o motiune prin care PSD si-a dezvaluit cea mai mare durere: demufarea de la banul public”, a subliniat Nasui.

Ministrul Economiei a anuntat, in context, ca in perioada urmatoare va veni cu exemple privind deturnarea banilor publici de catre PSD.

„Mi-au facut motiune pentru ca le-am inchis robinetele banilor publici ramase deschise pentru toti acesti ani de zile scursi de la Revolutie. Banii contribuabililor care mergeau la firmele de partid. Asta e purul adevar si am demonstrat-o. In perioada urmatoare voi explica tuturor romanilor, in detaliu, cum deturnau, de exemplu, banii din buget sa plece in vacante platite de fiecare roman, sub pretextul ca sunt exportatori”, a subliniat Claudiu Nasui.

Pe de alta parte, ministrul Economiei a anuntat ca va publica acte care dovedesc suferintele cauzate familiei sale de securitatea comunista si a amintit de legea pe care a depus-o marti in Parlament si care infiinteaza un registru public al Securistilor si al rudelor acestora pana la gradul al III-lea.

„Am raspuns inclusiv la punctele rusinoase si mincinoase la adresa familiei mele. Asa cum am aratat, familia mea a suferit crunt din cauza securitatii comuniste. Voi publica si actele care dovedesc aceste suferinte. Dar razbunarea adevarata pe acel sistem opresiv, care respira si astazi este o lege pe care am depus-o azi la registratura Parlamentului. Ea infiinteaza un registru public al Securistilor si al rudelor acestora pana la gradul al III-lea”, a mai aratat sursa citata.

Senatul a respins, marti, motiunea simpla intitulata „O Romanie in agonie, cu Nasui la Economie”, cu 55 de voturi ‘pentru’, 72 ‘impotriva’ si o abtinere.

Prin motiune, cei 41 de semnatari, senatori PSD, au solicitat demiterea „imediata” a ministrului Economiei, Claudiu Nasui.

„Daca o putere straina ostila si-ar fi propus sa destabilizeze economia nationala si productia romaneasca, cea mai rapida cale de a realiza acest obiectiv ar fi fost sa il puna pe Claudiu Nasui ministru al Economiei. Niciun fel de forte oculte externe si nici cele mai perfide planuri de subminare a unei economii nationale nu ar fi reusit, intr-un an de zile, dezastrul produs de Claudiu Nasui in fruntea Ministerului Economiei, in doar 70 de zile”, se arata in documentul citat.

Semnatarii motiunii sustin ca planurile ministrului Economiei vizeaza „blocarea programelor de stimulare si sustinere a economiei si firmelor romanesti”, „anuleaza actiunile de sustinere a exporturilor romanesti” si „vanzarea celor mai profitabile companii ale statului roman”.

Senatorii PSD l-au acuzat pe ministrul Nasui, pe care il considera „un ministru penal”, ca nu a redactat hotararea de Guvern pentru organizarea institutiei pe care o conduce, dupa desprinderea de Ministerul Energiei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: