NATO, actiuni de amploare in Estul Europei. Expediaza MASIV echipamente si tehnica militara

externe

NATO a inceput sa expedieze masiv echipament si tehnica militara in portul polonez Szczecin, situat la Marea Nordului. Echipamentul este imbarcat din Spania, din portul Vigo.

Impreuna cu materialele de tehnica militara, 1500 de militari NATO vor participa la ceea ce Alianta numeste „un test major: operatiunea ‘Briliant Jump'”.

Exercitiul de amploare este menit a testa capacitatea de reactie a Aliantei, ori de cate ori se confrunta cu o amenintare militara. Militarii se vor antrena pana pe 27 mai, exersand saltul rapid al unor contingente de trupe intr-o zona din Europa de Est, in cazul in care una dintre acestea este implicata in actiuni de razboi ale inamicului, noteaza Center For Security Policy.

Imediat ce au sosit, militarii s-au indreptat catre poligonul din orasul vestic polonez, Zagan. Acestora li se vor alatura alti militari si tehnica de razboi din Marea Britanie, Albania si Polonia.

Imediat dupa Briliant Jump 2016, in Polonia va avea loc alt exercitiu militar de amploare, sub numele de cod Anaconda-16, cu participarea a aproximativ 30.000 de militari. Acesta va fi cel mai mare exercitiu militar din Polonia, dupa 1989.

Comandantul contingentului multinational din Szczecin, Manfred Hofman, a declarat ca scopul exercitiilor este de a arata, in urmatoarele zile, ca NATO este gata sa isi apere toti aliatii.

Conform agentiei de presa DPA, Lituania si Romania au cerut o prezenta puternica a NATO in regiune, din cauza conflictului din Ucraina. Acest lucru s-a intamplat in cadrul intalnirii de la Vilnius dintre presedintele lituanian Dalia Grybauskaite si cel roman, Klaus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: